Együtt a család.

Egy szép napon a 89 éves Mitsuo Tanigami gondolt egy nagyot: elhatározta, hogy meglátogatja a gyerekeit. Csakhogy Naoya és Sayuri meglehetősen távol élnek tőle, nem lehetett csak úgy egyszerűen beugrani hozzájuk. Az idős úr azonban azt találta ki, hogy felül a biciklijére és kerekezve teljesíti az utat. Noha mindkét gyermeke rég felnőtt és távol él a szülői háztól, a viszontlátás öröme hajtotta.

Tanigami vett egy elektromos rásegítéssel működő kerékpárt, miután évekig vezetett egy fotóstúdiót. A biciklivel, papír alapú térképpel és kalandvággyal felszerelkezve startolt Kobe-ból. A bátor édesapa időnként a helybéliektől kért útbaigazítást, így sokakkal szóba elegyedett, ahogyan a különböző régiókon keresztül haladt.

Az utazás március 17-én kezdődött és kelet felé tartott, Takatsuki városa, majd a Fuji mellett elhaladva Hakone hegyes vidéke következett, amit a Biwa-tó vízi világa váltott fel. Tanigami hotelekben, fogadókban hajtotta álomra a fejét és töltődött fel a következő napra.

Halogatás nélkül választotta ezt az utat, mert szeretett volna közben a természeti látnivalókban is gyönyörködni. Hiába fújt az szél, esett az eső, Tanigami megküzdött az elemekkel és a változatos útszakaszokkal egyaránt. Pedig nehezen hallott és többször le kellett szállnia a bicikliről, nem egyszer azért, mert az eső miatt a szemüvege bepárásodott és nem látott.

A harmadik napon megérkezett lányához, Sayuri-hoz Fuso-ba. Miután ott töltött 2 napot, nekiindult Tokiónak, ahova március 25-én érkezett meg.

61 éves fia, Naoya már várta, rendkívül büszke volt az édesapja nem mindennapi teljesítményre. Bár Tanigami visszafelé egyszerűbb utazási módot választott, nem zárkózik el attól, hogy a melegebb hónapokban újra útnak indul majd a kerékpárjával.