Egy heves vitákat kiváltó dokumentumfilm nyomán szánta rá magát erre a lépésre.

A svéd származású színész a Good Morning Britain című műsorban mesélt az életmódváltásról. Barátja, Arnold Schwarzenegger révén ismerte meg a növényi alapú táplálkozás előnyeit, ami az ő érdeklődését is felkeltette. Némi utánajárást követően belevágott a változatos növényi alapú étrendbe, amelynek pozitív hatásait máris tapasztalja.

Martial arts on the beach. Nothing better to synchronize your mind and body. #shinkyokushinkarate

Közzétette: Dolph Lundgren – 2019. április 1., hétfő

Elmondása szerint sokkal több energiája van, nem érzi magát fáradtnak, a vércukorszintje is kiegyensúlyozottabb, és összességében jobb a közérzete. A műsorvezetők nem kímélték, azt is firtatták, hogy hogyan hatott ez a változás a nemi életére, hiszen a növényi alapú táplálkozás állítólag növeli a szexuális aktivitást is. “Ezzel eddig sem volt problémám – felelte –, az élet minden területén azt érzem, hogy jobb formában vagyok, mint valaha.”

After Sunday lunch outside of Rome. Beautiful place!

Közzétette: Dolph Lundgren – 2019. február 18., hétfő

Sokan, köztük élsportolók is arról számolnak be, hogy az életmódváltás milyen pozitív hatással volt a fizikumukra és az életükre. Azonban mielőtt bárki belevágna, érdemes szakértő segítségét kérni, hiszen amit az egyik oldalon elveszünk, azt a másik oldalon megfelelően pótolnunk kell, hogy a vegán életmód valóban a javunkra váljon.