Nyers koszt.

Még a tudósok is megdöbbentek azon, ahogy a 87 éves iráni férfi, Amou Jaji él: 67 éve nem mosakszik és a döghúsból is előszeretettel fogyaszt. Ennek ellenére kiváló egészségnek örvend, sőt a képek tanulsága szerint jó pár évet letagadhatna a korából.

Élelmiszerre nincs sok gondja, azt eszi, amit talál, akár dögöket az út széléről. A mosdást 67 évvel ezelőtt hagyta abba, miután úgy érezte, hogy balszerencsét hoz számára a tisztálkodás. Az itt-ott talált eledel mellé vizet a pocsolyákból iszik.

Szokatlan életmódja miatt nem könnyű barátokat, netán társat találnia. Az sem könnyíti meg a helyzetét, hogy időnként trágyával töltött cigarettát szív.

Ennek ellenére a falubeliek segítik, építettek számára egy kunyhót, amikor megtudták, hogy egy földbe vájt lyukban él.

Az Irán déli részén, Dejgah faluban élő férfi a személyi higiénia és sterilitás teljes hiányában is nagyon jó állapotnak örvend. Megdöbbentő módon, a férfit megvizsgáló orvosok mindent a legnagyobb rendben találtak. Jajinak nincs súlyos fertőzése, betegsége, sőt rendkívül jó az egészségi állapota.

A veterán igyekszik képben lenni a világpolitikával és szívesen beszélget történelmi eseményekről, például a francia forradalomról vagy a nagy októberi szocialista forradalomról.

A professzorok szerint Jaji rendkívül erős immunrendszert fejlesztett ki életmódjának hála, bőven volt alkalma vírusokkal, baktériumokkal, élősködőkkel találkozni.

Amióta azonban felkapta a férfit a hívnév, az élete nehezebbé vált. Noha a szomszédai tisztelik, többen ellenségesen nyilvánulnak meg felé, például kővel dobálják vagy gúnyolják. Pedig az idős ember szelíd lélek, aki senkinek sem árt.