Édes emlék.

Alig pár napja látott napvilágot Hillion Fern története, aki egy 62 éves húsvéti tojást mutatott meg a világnak. Ő 11 éves korában az édesapjától kapta a díszes édességet, amit a mai napig őriz.

Most azonban June Dawlton (80) rátromfolt a saját tojásával és kiderült, hogy az angol dédnagymama egy még régebbi édesség birtokosa. A fehér cukorból készült tojást akkor kapta a bátyjától, amikor 7 éves volt, annak pedig már 73 esztendeje. Először a báty őrizgette néhány évig, majd a kislánynak adta.

A relikvia azóta három költözést is túlélt anélkül, hogy összetört vagy megrepedt volna. Tulajdonképpen az elmúlt évtizedeket bontatlanul, eredeti celofán csomagolásában vészelte át. A szekrényben egy díszes tartót is kapott.

A cukor mára már teljesen megbarnult, pedig néhány évvel ezelőttig még egészen fehér volt. A nagyi mindig is úgy gondolta, hogy a cukortojás túl szép ahhoz, hogy megegye. Kétségtelen, hogy nem sokan őrizgetnének ennyi évtizeden keresztül egy bontatlan édességet. A tojás belseje egyébként három kis kartonpapír-figurát is rejt: egy kislányt és egy kisfiút egy bárányka társaságában.

Forrás: mirror.co.uk, kiemelt kép: Lisa Prigmore