Megörökített boldogság.

A menyasszony 97 éves, a vőlegény 98. Ugyan 77 éve házasok, de most újra kimondták az igent és bepótoltak mindent, amit évtizedekkel ezelőtt elszalasztottak.

Amikor Frankie és Royce King 1944. szeptember 16-án összekötötték az életüket, a világ egészen másmilyen volt. A túlélés, nélkülözés éveiben nem az volt a legfontosabb, hogy milyen esküvőről álmodik egy fiatal pár. A háború utolsó időszakában Royce a légierőknél szolgált, arra várt, hogy kihajózzon, de előtte még mindenképp szerette volna feleségül venni a középiskolai szerelmét.

Az egyszerű templomi szertartás szűkkörű volt. Frankie csak egy sima ruhát viselt csipkecsoda helyett és nem volt kéznél fotós sem, hogy megörökítse a pillanatot.

Fotó: Sue Bilodeau

Két nappal később Royce már úton volt pilótaként a Himalájába.

A párnak 2 gyermeke és 4 unokája született, sőt már dédszülőknek is mondhatják magukat. És a lényeg, hogy 77 év elteltével még mindig egymás kezét fogják.

Fotó: Hilary Michelson/Hilary Michelson/St. Croix Hospice
Fotó: Hilary Michelson/Hilary Michelson/St. Croix Hospice

Egy idősotthon munkatársai viselik gondjukat, hiszen számos dologban már állandó segítségre szorulnak. Olyanok ők az ott dolgozók számára, mint a családtagok.

Házasságkötésük 77. évfordulójára az otthon munkatársai különleges élménnyel készülődtek. A gondozók mindenképp szerettek volna emlékezetessé tenni az eseményt és tudva az előzményeket, tökéletes tervvel álltak elő.

Fotó: Hilary Michelson/Hilary Michelson/St. Croix Hospice

Az otthon minden dolgozója kitett magért: egyikőjük szaxofonon játszott, míg a másik a fotómasináját kattogtatta. Frankie gyönyörű csipkeruhában haladt át a virággal díszített boltív alatt, ahol Royce már a légierő uniformisában várta. Mire a háromemeletes torta megérkezett, már szem nem maradt szárazon. Még a fotós is könnyezett, ilyen megható ceremónián csak ritkán van alkalma részt venni.

Fotó: Hilary Michelson/Hilary Michelson/St. Croix Hospice

Az életen át tartó szerelem nem utópia, elég ránézni a fotókra.