Színes, friss, varázslatos.

Hűvös reggelek, színes fák, friss levegő. Akad, aki a forró nyárért rajong, mások a havas téli tájért, és vannak, akik a tavaszi virágözönt teszik a listájuk első helyére. Pedig az ősz nem csak komor és borongós, de varázslatos is tud lenni.

Összeszedtük, hogy mi mindenért lehet rajongani ebben az évszakban!

Gombaszüret

A meleg nyári napokat felváltó eső gombainváziót eredményezhet az erdőkben. Ilyenkor érdemes teleszedni a kosarunkat és persze a gombavizsgálónál történt látogatást követően gombás finomságokat sütni-főzni.

Ködös, rejtélyes reggelek

A párás hajnalok, ködös reggelek misztikus lepelbe burkolják a tájat. Érdemes egy kicsit korábban kelni és megcsodálni, ahogy ébred a természet és felszáll a fátyol.

Vonuló madárrajok

Gyönyörű látvány, ahogy többszáz, többezer madár csapatba, alakzatba rendeződve elrepül az égbolton.

Megnyílik a természet kincsestára

Induljunk gyűjtőkörútra, rengeteg apróságot összeszedhetünk a dekoráláshoz: makkot, leveleket, gesztenyét, különféle színes bogyókat, tobozokat, csipkebogyót, őszi virágokat.

Erdei finomságok

Az erdő széle tele van gyümölccsel: érik a kökény, a som, a csipkebogyó. Nem beszélve a vackorról!

Szarvasbőgés

Ez az az időszak, amikor érdemes este fülelni, hiszen párzanak a szarvasok, jellegzetes „bőgéssel” kísérve.

Varázslatos színek

Már egy rövid séta a közeli parkban is felüdülés a léleknek, a falevelek ezer színben pompáznak a sárgától a vörösen és a narancson át, egész a mélyliláig.

Finomságok az asztalon

Sütőtök, sült gesztenye, kelt tészták, almás-diós sütik, forró csoki: ősszel mindenki talál fogára való ínyencséget magának a konyhában is.