Keressünk egy kényelmes cipőt!

A séta az egyik legjobb mozgásforma az idősebbek számára. Nem olyan megerőltető, mint a futás, könnyebben beilleszthető a napirendünkbe, mint az úszás. Segít egy egészségesebb, tudatosabb életforma kialakításában. Kikapcsol a zajos, szmogos, rohanós világból, ráébreszt a természeti környezetünk szépségére.

Tegyük rendszeressé a sétát, fedezzünk fel új erdőket, parkokat, ligeteket!

Miben segít nekünk a rendszeres séta?

Javítja a keringést

Séta közben javul a véráramlás, erősödik a szív, mindez pedig alacsonyabb vérnyomáshoz vezethet, és a stroke kockázata is csökken.

Növeli az erőnket

Minden egyes megtett lépéssel erősítjük az izmainkat, javítjuk a mozgásunkat, elősegítjük a gondmentes közlekedésünket. Kevesebbet fognak majd fájni az ízületeink, végtagjaink.

Meghosszabbítja a várható élettartamot

Azok a szenioroknak, akik rendszeresen sétacipőt húznak, 35 %-kal kisebb az esélyük az idő előtti elhalálozásra, mint nem sétáló társaiknak.

Segíti a súlycsökkenést

A séta remek kalóriafaló, segítségével könnyebb az esetleges túlsúlyt is leadni. Javítja és gyorsítja az anyagcserét, így hatékonyabb a zsírégetés is.

Javítja az alvásunkat

A mérsékelt testmozgás még azok alvásminőségét is javítja, akik krónikus álmatlanságban szenvednek. Azok, akik több, mint 24 hete sétálnak rendszeresen, gyorsabban alszanak el és hosszabban szundikálnak.

Javítja a légzést

A séta növeli a légzési sebességet, amely egyformán erősíti a tüdőt és a szívet. Az oxigén áramlása felgyorsul, növekedik az energiaszintünk, könnyebben jutunk levegőhöz.

Mérsékeli az Alzheimer kór kialakulásának veszélyét

Nem csak az Alzheimer, de más kognitív betegségek kialakulásának esélyét is csökkenti a rendszeres séta! Egyes tanulmányok szerint a séta után csökkenő vérnyomás még a betegség tüneteit is képes mérsékelni.

Csökkenti a stresszt

A rendszeres szabadban tartózkodás és a séta jelentősen javítja  a hangulatunkat, csökkenti a szorongást és a depressziót.