Az egyik legkedveltebb fűszer, aminek már az illata is elvarázsol.
Az almás pite szinte elképzelhetetlen nélküle. Feldobja a kávét és forró csokit is, de számtalan finomságba tehetünk. Persze nem kell, hogy a rántott csirkét is beleforgassuk, de sok érv szól mellette, hogy rendszeresen fogyasszuk:
1.Fokozza az agyműködést
Javítja a memóriát, stimulálja az agyat, segít koncentrálni. Esetenként a fejfájáson is enyhíthet.
2. Óvja a szívet
Ahogy a kurkuma is, a fahéj segít ellensúlyozza a zsíros ételek okozta negatív hatásokat.
3. Segít a fogyásban
Mivel fokozza az anyagcserét és segít egyensúlyban tartani a vércukorszintet, megkönnyítheti a fogyni vágyók dolgát (persze, ha nem egy nagy adag cukor társaságában fogyasztják el). Nem pótolja az egészséges étrendet vagy a testmozgást, de kiegészíti azt.
4. Javítja az emésztést
A belekre gyakorolt jótékony hatása segít megelőzni a különféle emésztési zavarokat.
5. Csökkenti a rák kockázatát
A fahéj rendszeres fogyasztása segít gátolni a rákos sejtek növekedését és terjedését.
6. Megkönnyíti a nehéz napokat
A menstruációs panaszokat, a változókor gyötrelmeit és a hangulatingadozásokat is segít átvészelni a mangántartalma miatt, amivel egyensúlyban tartja a hormonszintet.
7. Segít megőrizni a fogak és íny egészségét
Antibakteriális hatásával óvja az ínyt és a fogakat a káros hatásoktól.
8. Jótékonyan hat a bőrre
Gyakori eleme a különböző testápolóknak, olajoknak, nem véletlenül. Külsőleg és belsőleg egyaránt használható a bőr rugalmasságáért.
A sok pozitív hatása ellenére viszont mértékkel kell fogyasztani! Akik allergiások rá, azok feltétlen kerüljék el, de a többieknek érdemes rendszeresen egy csipettel megfűszerezni az ételüket vele.
Forrás: healthline