Kik lehetnek hitelesebb szakértői a boldog házasságnak, mint azok, akik maguk is abban élnek?

Egy kedves pár osztotta meg, hogyan sikerült elérniük, hogy immár 65 éve élnek békében, szeretetben. Tanácsaik fiatalabbaknak és idősebbeknek egyaránt hasznosak lehetnek:

Ne maradj olyan emberrel, aki nem értékel téged!

Több milliárd ember van a világon, miért élnénk le az életünket olyannal, aki nem becsül meg? Ahhoz, hogy hosszú távon boldog maradjon egy kapcsolat, mindkét félnek időt és energiát kell belefektetnie. Nem feltétlen tesznek bele mindig pont ugyanannyit, de meg kell maradnia az egyensúlynak és a szándéknak, hogy dolgozzunk a kapcsolaton.

A hallgatás is van olyan fontos, mint a beszélgetés!

A kommunikáció nagyon fontos, aminek a hallgatás is lényeges része. Meghallgatni, végighallgatni a másikat kulcsfontosságú a jó kommunikáció szempontjából.

A távolság megerősíti a szerelmet!

Régen, amikor a párok nem tudtak együtt lenni, szerelmes levelekkel tartották életben a tüzet. A várakozás, a vágyakozás, a távolság megerősítette a köztük levő köteléket, így az újra találkozás is édesebb volt.

Ne add magad oda túl hamar!

A felgyorsult világban sokszor már az első randi is az ágyban végződik. A gyors fizikai kapcsolat nem építi ki a lelkit is, ahogy azt sokan szeretnék elérni. Ha valaki komolyabb kapcsolatot szeretne, érdemes várni és megismerni egymást jobban, betartani a “csak a harmadik randi után van szex” szabályát. Bár persze ez a szám nincs kőbe vésve, hosszú távon mégis kifizetődő lehet egy kis türelmet gyakorolni.

Fogadd el, hogy a szerelem nem tökéletes!

A szerelem nem mindig örömmámor, és korántsem tökéletes. Nehézségek mindig adódnak, akár a kapcsolaton belül vagy kívül is, a lényeg, hogy a problémás helyzetekben is szövetségesek maradjunk. Megoldást keresni, megoldani, együtt!

Köss kompromisszumot!

Ez mindkét félre vonatkozik! Néha a büszkeséget kell lenyelni, máskor más dologban kell engedni. Meg kell találni a közös nevezőt, ami mindkét fél számára vállalható az adott helyzetben.

Legyél ott vele jóban és rosszban is!

A jóban persze egyszerűbb ott lenni, de aki igazán szeret, az a rosszban is kitart. Akár betegség, gond a családdal, anyagi probléma vagy más nehéz helyzet adódik, biztosítanod kell a másikat a támogatásodról!

Légy támogató!

Hinned kell a másikban és persze magadban is. Néha ez az egyetlen “apróság” kell ahhoz, hogy valaki szárnyalni tudjon, és véghezvigye, amit eltervezett.

Szerintük ezekben rejlik a boldogság kulcsa, szerinted?

Forrás: Thought Catalog