Öreg róka nem vén róka.

Ők aztán nem akarnak nyugdíjba menni – a mi szerencsénkre. 80 felett sem pihennek. Vajon mi lehet a titkuk?

Robert Redford (1936): nemzedékek bálványa, a tökéletes szőke herceg még mindig tökéletes, épp csak egy kicsit őszült meg. 2018-ban ugyan bejelentette a visszavonulását, bár azóta már kijött az új filmje, amit még korábban készített (The Old Man and the Gun), és ki tudja, hogy nem kap-e újra kedvet a játékhoz.

Fotó: JP Evans/Wikimedia Commons

Morgan Freeman (1937): az Oscar-díjas színész meglehetősen későn vált ismertté, a Miss Daisy sofőrje idején például már 52 éves volt. Leállni viszont nem tud – Szemfényvesztők, Vén rókák – jóformán minden évben kjön 1-2 filmje.

Fotó: David Sifry/Wikimedia Commons

Jack Nicholson (1937): a hírhedt nőcsábász ugyan 2013-ban bejelentette hogy visszavonul, mert egyre nehezebben memorizálja a szövegeit, a hírek szerint visszatér a német vígjáték, a Toni Erdmann amerikai remake-jében Hát, így higgyünk egy sármos fickónak!

Fotó: Georges Biard/Wikimedia Commons

Alan Alda (1936): az amerikai színész nem csak kitűnő jellemformálásáról híres, de arról is, hogy 1957 óta ugyanazzal a nővel él házasságban. Azon már meg sem lepődünk, hogy még idén is szerepelt a Diane védelmében c. televíziós sorozatban.

Fotó: Alan Kotok/Wikimedia Commons

Donald Sutherland (1935): hol van már az az idő, amikor a kanadai színész a MASH és a Kelly hősei szereplőit formálta meg a vásznon! Azóta évtizedek teltek el, de Donald az Éhezők viadalában is megmutatta nemrég, hogy őt még mindig nem lehet elfelejteni.

Fotó: Georges Biard/Wikimedia Commons

Michael Caine (1933): az angol színész több, mint 100 filmben szerepelt már, kétszer az Oscar díjat is elnyerte, sőt II. Erzsébet lovaggá is ütötte.  Nem pihen, 2017-ben még a Vén rókák c. filmben láthattuk.

Fotó: Manfred Werner/Tsui/Wikimedia Commons

Clint Eastwood (1930): a népszerű színész, rendező és producer hihetetlenül aktív, 2018-ban még rendezett (A párizsi vonat), ami nem csoda, ha azt nézzük, hogy sokkal inkább elismeri a szakma, amióta a kamera túloldalán áll.

Fotó: Fanny Bouton/Wikimedia Commons

Christopher Plummer (1929): A Muzsika hangja Georg von Tapp kapitányként a magyar TV nézők is jól ismerik. Plummer a valaha élt legidősebb Oscar-jelölt rekordját is tartja, 2017-ben A világ összes pénze c. filmben megformált szerepéért.

Fotó: MiamiFilmFestival/Wikimedia Commons

Bodrogi Gyula (1934). megannyi film, TV film szereplője, a Süsü örökös hangja, kabarék állandó nevettetője, a Nemzet Színésze, aki jelenleg is játszik a Nemzeti Színházban.

Fotó: Stekovics Gáspár/Wikimedia Commons