Szivárvány Papa.

Tajvanban, Taichung nagyvárosának egy szegletében szerényen megbúvó kerületet találunk. A közösség az 1940-es évek végén, az 1950-es évek elején épült, a katonák elszállásolására. Bár ideiglenes állomásozónak indult, végül állandó településsé vált.

Az évek alatt számos katonai települést utolértek a városiasodással együtt járó problémák és ezek alól Taichung sem volt kivétel: a lakások pusztulása, elköltözések, szlömösödés sújtotta a területet. A folyamatok odáig fajultak, hogy mindössze 11 lakos maradt a faluban, a kormány pedig le akarta bontatni a házakat.

Fotó: Wikimedia/Steven R. Barringer
Fotó: instagram/seplaire

Az egyik lakos, Huang Yung-fu azonban másképp gondolta. Ugyan akkoriban már 80 felett járt, nem akart elköltözni a helyről, ahol 37 éve élt. Az egykori katona ecsetet vett a kezébe és saját örömére kezdett festegetni, maradék festékekkel.

Fotó: instagram/kylepatri_ck

Először egy közeli egyetem hallgatói fedezték fel a tehetségét és ők vitték hírét a lenyűgöző festményeinek. Néhányan lefényképezték a házakat, majd a képeket feltöltötték a közösségi médiába. Az információ szélsebesen terjedt, sorra érkeztek a turisták, egy idő után már Malajziából, Japánból és Koreából is.

Fotó: Pixabay/allanlau2000
Fotó: instagram/i_am_iroha
Fotó: flickr/Steve Barringer

Taichung szépséges, izgalmas hellyé változott, valódi turistalátványossággá, köszönhetően Huang Yung-fu színes festményeinek. A veterán egyszerű, de mégis kifejező stílusának sok a rajongója, az ide látogatók csak Szivárvány Papának hívják a férfit. A falakról élénk színű állatok, madarak, bennszülöttek, növények és hírességek néznek le ránk.

Fotó: flickr/Steve Barringer
Fotó: flickr/Steve Barringer
Fotó: flickr/Steve Barringer
Fotó: flickr/Steve Barringer

Huang Yung-fu azóta már állítólag a 99. évét is betöltötte és még mindig fest. De most már egy bájos, színes faluban teszi mindezt, aminek messze földről a csodájára járnak.