Együtt a nehézségekben is.

Különleges mérföldkőhöz érkezik 2023-ban Lou és Edith Bluefeld: mindketten 102 évesek lesznek (Lou már januárban betöltötte, Edit augusztusban követi őt), miközben a 82. házassági évfordulójukat ünneplik február 23-án.

A házaspár nagyon hálás a sorsnak azért, hogy még mindig önálló életet tudnak élni Boca West Country Clubban. 40 éve lakói a komplexumnak. Ugyan már nem járnak el vacsorázni éttermekbe, de ezt leszámítva most is a megszokott életvitelüket folytatják. Fizikailag mindketten hihetetlen, korukat meghazudtoló formában vannak. Úgy érzik, hogy most még jobban szükségük van egymásra, mint valaha.

A pár Baltimore-ban találkozott először, amikor mindketten 16 évesek voltak és azóta elválaszthatatlanok.

19 éves korukban Lou édesanyja megkérdezte, hogy mik a szándékai. Miután a fiú elmondta anyjánk, hogy nincs pénze megkérni Edit kezét, az asszony azt tanácsolta, hogy ne rabolja ezesetben a lány idejét. Ha viszont komolyan gondolja, házasodjanak össze és kapnak egy hálószobát a szülői házban Az anya sajnos nem sokkal később 51 évesen váratlanul elhunyt, ami még különlegesebb emlékké tette a esküvőt, hiszen azon még ő is ott lehetett.

Akkoriban szomorú idők jártak, nem sokkal a lagzi után Lou-t behívták a II. világháborús hadseregbe. Edith 3 napon át vonatozott keresztül az országon azért, hogy elköszönhessen férjétől, aki Kaliforniából hajózott ki. A nő minden nap levelet írt urának 3 éven át, amíg Lou katonaként szolgált. Amikor a harcok véget értek, a férfi a Fülöp-szigeteken állomásozott, ahol 9 órát állt sorban ezért, hogy üzenetet küldhessen a hazaérkezéséről. Később 2 gyerekük született, egy fiú és egy lány.

Lou családjának egy kóser vendéglátó cége volt Baltimore-ban, ahol a fiú már tinédzserként dolgozott, Edith pedig ide csatlakozott titkárnőként. Ez a cég volt az, amelyik kóser ételekkel látta el a Fehér Ház konyháját több esetben is, különféle rendezvényeken. Az üzlet a bizalmon alapult, sosem kértek letétet.

Szerencsére az idős ünnepeltek nagyon frissek.

Két unokájuk van és számtalan unokaként szeretett kutyájuk. Az intézményben élni olyan, mintha egy nagy családban lennének, rengeteg a barátjuk.

A Bluefeld házaspár 1983 óta részben, 1985 óta pedig teljes egészében a klub lakója. Mind Edith, mind Lou aktív önkéntesei az intézménynek. Az egészség számukra a legfontosabb, hiszen azt nem lehet pénzért megvásárolni. Lou életbölcsességét az apjától kölcsönözte: „A név minden – a jó hírneved a legfontosabb.”