Szeresd a munkádat!

Walter Orthman 1938. január 17-én kezdett a Industrias Renaux S.A. textilgyárban dolgozni, amikor mindössze 15 éves volt. A szállítási osztályra került asszisztensként, de az évek alatt egyre feljebb lépett, először adminisztrációs asszisztens, majd értékesítő lett. 84 éves karrierje alatt számtalan üzleti úton megfordult, kilencféle pénznemben kapott fizetést és szinte mindegyik kereskedelmi légitársasággal repült, amely a brazil repülés történelmében létezett.

A most 100 éves brazil férfi 84 évet és 9 napot dolgozott ugyanannál a cégnél, ami hivatalosan is Guinness-rekordot jelent. 2022. februárjában a szenior megkapta az erről szóló elismerést. Noha április 19-én 100 gyertyát fújt el a születésnapi tortáján, továbbra sem tervezi, hogy nyugdíjba megy.

Amikor a férfi a ma már RenauxView névre hallgató vállalatnál munkába állt, természetesen még nem létezett számítógép, telefon cégnél, a különféle szövegeket írógépen kellett legépelni, majd levélben postázni. Nem volt közvilágítás, az utcák koszosak és sárosak voltak. Nem állt rendelkezésükre vezetékes víz, minden egyes ház saját kúttal rendelkezett.

Manapság minden sokkal egyszerűbb. Csupán egy mobilra és internetkapcsolatra van szükség és gyakorlatilag bárhonnan szervezhetjük az üzletet. A technológiának hála Orthman maga is tud dolgozni tovább úgy, hogy nem kell utazgatnia.

Elmondása szerint a titok egyszerűen annyi, hogy szeretni kell, amit csinálunk.

„Ne légy ideges, tégy mindent nevetve. Csak csináld, amit szeretnél. Én szeretek itt a cégnél dolgozni. Ne legyenek ellenségeid. Kérj bocsánatot. Élj nyugodtan. Az élet csupán egy átjáró itt a földön, élvezd, tégy amit akarsz!”– tanácsolja a rekorder idős úr.