Ne komplikáld túl az életed!

Seiichi a Guinness-bizottság által is hitelesített legidősebb férfi aki szörföl: a rekord idején 88 éves és 288 napos volt, 2022. július 8-án.

Seiichi Hokkaido szigetén született 1933. szeptember 23-án. Miután elvégezte a középiskolát, Tokióba költözött és beiratkozott egy vezeték nélküli távíró iskolába. Akkoriban, a háború után számtalan munkát végzett, dolgozott egy kabaréban és kidobóemberként is. Mivel semmit nem tudott az önéletrajzába beírni és senki sem támogatta, magának kellett kitalálnia, hogy miből él meg.

Később a faiparban helyezkedett el, ami olyan jól sikerült, hogy egyre feljebb lépegetve saját céget hozott létre, ami azóta már az 50. évfordulóját ünnepelte. Az üzleti döntései inkább megérzéseken és ösztönökön alapultak, nem a racionális megfontolásokon. Mindez persze azt jelentette, hogy a cég mellett nem volt túl sok ideje saját magára évtizedeken át. Mire újra szabadidőhöz jutott, már 80 körül járt.

Az egyik, amit szeniorként kipróbált, a hegymászás: felment Fujira. Nem sokkal később pedig elhatározta, hogy tesz egy próbát a szörfdeszkán. Utóbbihoz az inspiráció meglepő helyről érkezett, egy bankárral dolgozott, aki rendkívül napbarnított volt. Amikor rákérdezett, hogy mitől az, kiderült, hogy szörfözik.

Fotó: www.guinnessworldrecords.com

3 nappal később Seiichi már a strandon állt beöltözve, szörfdeszkával a hóna alatt és azóta is rendszeresen lovagolja a hullámokat, még a hűvösebb téli hónapokon is. Nem profi szörfös, és nem is érdekli az, hogy mestere legyen ennek a sportnak. A kedvenc trükkje egy 180 fokos ugrás a deszkán.

Seiichi sajt bevallása szerint ő az a típusú ember, aki 3 nap alatt megunja a dolgokat. Amikor megkérdezték tőle, hogy miként lehet az, hogy még mindig szörfözik, azt válaszolta, hogy 3 nap után mindig tart egy kis szünetet. Ha úgy állunk hozzá a dolgokhoz, hogy nem kell örökké azt űznünk, akkor igazából sokkal tovább csináljuk, nem vagyunk nyomás alatt – véli.

A lázadó öregurat sokan bolondnak tartották, ez azonban őt nem zavarta sosem. A rekorder címmel a szülővárosa hírnevét szeretné öregbíteni és abban reménykedik, hogy sok emberre hatással lehet.

Ne komplikáld túl a dolgokat. Gondolj arra, hogy még ez az öreg nagypapa is megcsinálta – neked is sikerülni fog elérned valamit!” – hangzik a tanácsa.

A kiemelt kép illusztráció.