Játék nélkül nem érdemes élni.

Egy 90 éves japán asszony, becenevén „Játékos Nagyi” (Gaming Grandma) állította be a legidősebb játékos YouTuber-rekordját, amit a Guinness World Records is hitelesített.

Hamako Mori érdeklődése 39 évvel ezelőtt fordult a videójátékok felé, amikor felfigyelt néhány gyerekre, akik az akkoriban népszerű játékokat játszották.

„Nagyon élvezetesnek tűnt, és úgy éreztem, hogy nem fair, hogy csak a gyerekek játszhatnak vele”– emlékezett vissza a kezdetekre. „Arra gondoltam, hogy sokkal vidámabb lenne az élet, ha tudnám, hogyan kell játszani. Így elkezdtem játszani, először úgy, hogy senki sem látott.”

Mori hamarosan meg is vette az első játékkonzolját, egy Cassette Vision-t, és most, évtizedekkel később egy PlayStation 4 büszke tulajdonosa, a videóit 150 ezer követője nézi a YouTube-on.

Saját bevallása szerint eltartott egy ideig, amíg a modernebb játékokban is kiismerte magát. Csak nemrégiben próbálta ki őket, mert ezeket már nem olyan könnyű játszani. Azonban a mai akciójátékok különleges látványvilága és az, hogy nem egyszer színészekről mintázzák a karaktereket, végül elvarázsolta és rabul ejtette Morit.

Jelenleg a ’Grand Theft Auto 5’ a személyes kedvence. „Olyan, mint egy filmet nézni. Ezt szeretem a legjobban, mert korhatáros, úgyhogy a gyerekek nem tudnak vele játszani” –vallotta be az idős hölgy.

A nagyi azt mondja, úgy érzi, hogy a játékok fiatalon tartják. A hosszú, boldog élethez hozzátartozik a játék, mert anélkül fabatkát sem ér az egész!

Kiemelt kép: www.ungeek.ph