Kaland az élet!

A 92 éves amerikai Dwan Jacobsen Young hivatalosan is a világ legidősebb női vízisíelője. Dwan 1961-ben ugrott először a hullámok tetejére, amikor 29 éves volt. Miután hozzájutott a Bear-tavon egy nyári lakhoz, feltűnt neki, hogy a vízisíelés milyen népszerű a környéken. A Utah és Idaho között elterülő víziparadicsomban úgy döntött, hogy ő is kipróbálja ezt a sportot. A többi már történelem.

Először 2 lécen tanult meg vízisíelni és sok erőfeszítésbe, időbe telt, mire szlalomozni tudott.

Minden nyáron Dwan és családja annyi időt töltenek a tónál, amennyit csak lehetséges. Mindig kimennek vízisíelni, ha az időjárás megengedi. Dwan akkor élvezi a legjobban a mozgást, ha a tó vize nyugodt. Mielőtt a deszkára száll, még ma is úgy érzi, mintha pillangók repkednének a gyomrában. Elmondása szerint a víz az a közeg, ahol izgatottnak érzi magát.

A törékeny asszony persze elővigyázatos, ha a víz túl hullámzó, akkor abbahagyja a sportolást. Azt mondja, hogy ha a világon bárhol vízisíelhetne, a svájci Genfi-tóra esne a választása.

Dwan gyakran a gyerekeivel, unokáival, dédunokáival együtt sportol. Azt állítja, hogy az unokák olyanok, mintha az edzői és szurkolói lennének. A férje egyenesen őrültnek tartja az asszonyt, de természetesen nagyon büszke rá.

A családi karácsonyon derült ki Dwan Guinness rekordja, amit kitörő örömmel fogadtak. A nőt rendkívül meglepte a megtiszteltetés, alig akarta elhinni, hogy ő a rekorder korelnök vízisíelő. Ugyanakkor arról álmodik, hogy síelésben is csúcstartó lehet, hiszen a havas lesiklásért is rajong, annak ellenére, hogy sosem volt benne igazán jó. Legnagyobb szerencséjének ugyanakkor azt tartja, hogy egészséges és teljes életet élhet még ilyen idősen is.