Példamutató szorgalom.

Bár már 96 éves, Bill Parton még mindig nem gondol a pihenős nyugdíjas évekre. Nyolc évtizednyi munka után is nap mint nap bejár a saját maga által alapított fűrészmalomba. 42 éve bizonyára nem is remélte, hogy 2024-ben még a cég és ő maga is aktív lesz.

‘Mozgásban kell tartani magunkat és működésben az agysejtjeinket. Az a trükk, hogy nem szabad megállni, nem szabad hátradőlni, folyamatosan munkálkodni kell.’ – ez Bill mottója.

A dédnagypapa 14 éves korában, 1942-ben kezdett dolgozni vízvezetékszerelő tanoncként, jóval azelőtt, hogy 1982-ben  megalapította volna a sikeres családi vállalkozását.

Mr. Parton manapság elsősorban az irodában segít, de az sem ritka, hogy két kezével javít meg szerszámokat, ha szükséges. Még mindig 40 órát dolgozik egy héten, a 6 napos munkahétről is csak egy évvel ezelőtt szokott le. Soha életében nem hagyott ki egyetlen hete sem a munkájából, még akkor sem, amikor pár napra kiesett a csípőműtétje miatt.

3 unokája ma már a fűrészüzem vezetésében dolgozik, de ettől függetlenül a nagypapa is folyamatosan segít neki. A céget emellett a fia viszi. Bill számára remek érzés látni, hogy már a harmadik generáció veszi át az irányítást. .

Bill általában reggel 9 óra körül érkezik és délután 5-ig bent van.

Gyakran körbejár, hogy lássa, mit csinálnak a gépek. Már nem végez olyan sok munkát, de mindig kéznél van, ha szükség lenne rá. Már a masina hangjából meg tudja mondani, ha valami nincs rendben vele.

A fűrészmalom mindössze 2 alkalmazottal indult és most már több mint 60 fő dolgozik itt. Az idős úr elismeri, hogy néhai felesége, Joan volt az igazi főnök, ő volt az ész, mindig tudta, hogy mit csinálnak és ő segített megalapozni a cég jó hírnevét. 60 évig voltak házasok, de sajnos Bill most már szerető felesége nélkül tölti a napjait.