A mostanság igen aktuális kérdésnek járunk utána.
A járvány beköszöntével a tömeges felvásárlás miatt időszakosan hiánycikké vált az élesztő. De jól tették azok, akik tetemes mennyiséget vásároltak, hogy aztán a fagyasztóba téve később felhasználják?
Nos, szakértők szerint az élesztőgombákból álló élő szervezet, a Saccharomyces cerevisiae lefagyasztható ugyan, de előfordulhat, hogy felengedés után veszít a minőségéből, így többet kell majd felhasználni belőle a tervezettnél, hogy ugyanazt a hatást érjük el.
Ennek fényében nem javasolt pánikvásárlással ipari mennyiséget felhalmozni otthonunkban, amit a Budafoki élesztő is alátámaszt. A gyár teljes kapacitással üzemel és gondoskodnak arról, hogy folyamatos legyen az ellátottság, így azt kérik, mindenki annyit vásároljon, amennyire épp szüksége van és akkor elkerülhető lesz a készlethiány.