Már amikor az ember szívvel csinálja.
Amikor kötelezően csak az étel kedvéért igyekszünk kapkodva, fáradtan, mihamarabb valami finomságot tenni az asztalra, miközben a problémáinkon morfondírozunk, nem olyan varázslatos. Viszont függetlenül attól, hogy valaki először fog fakanalat, vagy már rutinosan mozog a konyhában is átélheti a jótékony hatást, ha valóban sikerül ott lenni műveletben. Egy terápiával is felér a főzés, eláruljuk, miért.
Összpontosítást igényel
Ezzel segít a jelenre koncentrálni, ami a meditációs gyakorlatok egyik alapköve.
Ingerli az érzékszerveket
A hozzávalók, majd a végeredmény textúrája, látványa, illata, íze örömmel fog eltölteni, főleg, ha jól sikerül.
Teret ad a kreativitásnak
Új receptek, különlegességek, vagy akár az improvizálás is beválhat, hogy finom falatokat készítsünk.
Megélhetjük az önzetlenséget
Amikor nem csak magunknak, hanem másoknak is főzünk, jó érzéssel készítjük az ételeket, annak reményében, hogy neki(k) is ízleni fog.
Persze ahhoz, hogy mindez megvalósuljon, fontos, hogy ne legyünk maximalisták. Ha valami nem lesz olyan végül, mint a képen, nem kell, hogy csalódást okozzon, elég, ha finom. A kis siker is siker!