Szokatlan leleplezés.

Robert Baron először 2020 őszén figyelt fel az étel fura ízére, miután bekanalazta a felesége főztjét. Később szemet szúrt neki, hogy fáradt, nem jól érzi magát az étkezések után. Egy alkalommal annyira rosszul volt, hogy 15 órát aludt egyhuzamban. A 63 éves férj gyanította, hogy valami nem stimmel, ezért a felesége tudta nélkül egy kamerát szerelt fel a konyhában.

Nemrég a felvételek ellenőrzése után világossá vált számára, hogy a neje valamilyen port szórt a kávéba. A bizonyítékok láttán a férfi besétált a rendőrségre, ahol feljelentette a feleségét. A nőt nem sokkal később letartóztatták, a kávéscsészét és a darált kávét pedig további vizsgálatokra elszállították a pár otthonából.

Kiderült, hogy az idős asszony időnként egy kis bórsavat öntött az ételekbe-italokba. Később be is vallotta a tettét, hozzátéve, hogy nem először fordult elő, hanem korábban is, amikor mérges volt.

„Csak meg akartam leckéztetni” – mondta a feleség, Suncha Tinevra.

A nő a csótányirtásra is használt bórsavval ízesítette a férje kávéját. A fehér port égési, vágási sérülések esetén is alkalmazzák fertőtlenítőként. Egy teáskanálnyi bórsav már elegendő egy 70 kg-os férfi megöléséhez.

A méregkeverő asszony már szabadlábon van, azonban a bírósági határozat értelmében nem mehet a férje közelébe.