Nem rendeltetésszerű használat.
Furán hangozhat, de akadnak olyan eszközök, szerszámok, amiket érdemes a konyhában, a kezünk ügyében tartani, noha nem kifejezetten oda tervezték őket. Higgyük el, hogy nagy hasznukat vehetjük – nem is gondolnánk, mennyi mindenre bevethetőek!
Mi legyen a kezünk ügyében?
1. Festésnél használatos ragasztószalag: remekül használható az edények címkézéséhez és még a mosogatógépben sem jön le!
2. Fogselyem: ki hinné, hogy a puha sajtok, sütik felszeleteléséhez a legideálisabb a fogselyem?
3. Festőecset: ha épp nincs kéznél szilikonecset, egy kis festőszerszám is megteszi, természetes sörtékkel.
Nem csak a sütemények tetejére kenhetsz vele, de a kenyerek, zsemlék olajozása is megoldható. Természetesen olyan ecsetről beszélünk, amit még nem használtunk korábban másra!
4. Vonalzó: legyen kéznél, amikor meg akarjuk mérni a tepsi, tortaforma méretét!
A vonalzó akkor is segíthet, ha egyenes felületet kell vágnunk, például egy piténél.
5. Fémből készült rendszerező: ne csak az íróasztalra tegyünk belőle, de a konyhaszekrény fiókjába is.
Segít rendet tartani az apróságok, muffinpapírok, sütéshez használt kellékek között.
6. Sniccer: helyettesítheti a konzervnyitót, de felszedhetjük vele a leégett maradékot és óvatosan lekaparhatjuk a sütő tetejéről is a szennyeződést.
7. Búvárszemüveg vagy úszószemüveg: velük a hagymapucolás, aprítás is könnymentes lesz.
8. Fogó: egy hosszú nyelű fogónak bármelyik citrom megadja magát, ha levet akarunk préselni belőle!
9. Kalapács vagy gumikalapács: ki gondolná, hogy bevethető gránátalma magozásra?
Elegendő félbevágni a gyümölcsöt, majd lefelé fordítva a felét, egy tálba kiütögetni a magokat. De a kalapácsnak jó hasznát vehetjük a diófélék törésénél, fokhagyma zúzásnál és akkor is, ha jéggé fagyott árut kell szétütögetni.