Együtt egy életen át.

Anna Behning esküvői fotós különleges feladatot kapott. Rendhagyó párost örökített meg: a nagyszülei, Melvin (91) és Nancy (86) ugyanis a 70. házassági évfordulójukat ünnepelték. A jeles jubileum alkalmából varázslatos képek születtek.

Behning megosztotta a nagyszülők szerelmének történetét is. A fiatalok a helyi korcsolyapályán találkoztak az amerikai Mitchell városkájában és 1952. január 6-án kötötték össze az életüket. A nagy napon Nancy egy 35 dolláros (kb. 12 ezer Ft) ruhában és egy 15 dolláros (kb. 5 ezer Ft) fátyolban lépett az anyakönyvvezető elé. A ruhát megtartotta és az eszmei értékkel bíró darabot még ma is a szekrényben őrzi.

Fotó: Anna Behning

Hihetetlennek tűnik, de most 7 évtized elteltével Nancy ugyanúgy fel tudta húzni a menyasszonyi ruhát, mint tinédzserként. Behning egy megható fotósorozatot készített a nagyszüleiről, a képeken látszik, hogy az örökifjú, karcsú nagymamán még most is tökéletesen áll a csipkecsoda. A nagyi megőrizte kislányos vékonyságát, törékenységét. A nagypapa katonai egyenruháját viselte, ugyanis nem sokkal az esküvőjük után anno kiképzésre vitték, majd a koreai háborúban harcolt.

Fotó: Anna Behning

A fényképezés remek hangulatban telt, számtalan emléket felidézett. A nagyszülők amióta csak összekötötték az életüket, ugyanabban a városban élnek 5 gyermekük, 12 unokájuk, 21 dédunokájuk közelében. Az összetartó nagy család Behning szerepében is fontos szerepet tölt be, a nagyszülők minden koncerten, sporteseményen részt vettek, aktívan jelen voltak az unokák életében.

Fotó: Anna Behning

Melvin és Nancy tudják, hogy mi a hosszú kapcsolat titka. Az idős hölgy azt tanácsolja, hogy tanuljunk meg feledni és megbocsátani és minden helyzetből hozzuk ki a legjobbat. Férje azt elemi ki, hogy nézeteltérés esetén le kell ülni beszélni, aztán nem szabad újra felhánytorgatni a dolgokat.

További boldog, egészséges éveket kívánunk nekik!

A kiemelt kép illusztráció.