Felemel egy elefántot.

Hetente 20 órát tölt edzéssel, hatalmas súlyokat emel, erősít. Sokkal jobban érzi magát most, mint 30 évvel ezelőtt és eszébe sincs leállni.

Ő Mary: a most 71 éves nagymama 59 évesen kezdte az edzést, mert fogyni akart. A testedzés azonban sokkal több lett számára, igazi szenvedély. A túlsúlyt gyorsan ledobta és hamar észrevette, hogy minél többet edz, annál jobban érzi magát.

Maryt egyáltalán nem érdeklik az olyan vélemények, hogy túl öreg a kondizáshoz. A Connecitcut államban élő hölgy nem foglalkozik a negatív megjegyzésekkel. Erőt gyűjt viszont azoktól az emberektől, akik példaképnek, inspirációnak tartják őt.

Eszébe sincs leállni, a versenyeket nyerő nagyi ma már el sem tudja képzelni máshogy az életét. A mama egy bébielefánt súlyával is megbirkózik, több, mint 30 állami és világrekordot mondhat magáénak.

Mary nem sokkal azután kezdte igazán komolyan venni az edzést, hogy az édesanyja elhunyt. Bánatában szedte magára a plusz kilókat és amikor már 80 kg-t mutatott a mérleg, nagyon kényelmetlenül érezte magát. Egy nap belenézett a tükörbe és akkor jött rá, hogy ez így nem mehet tovább.

A személyi edzője javasolta neki a súlyemelést. 2014-ben, 64 évesen indult az első erőemelő versenyen, ezt pedig nemzetközi versenyek követték .A lelkes asszony világcsúcsot tart 113 kg emelésével, de 56 kg-ot tud fekvenyomva  és 79 kg-ot guggolásból mozgatni.

Képek: SWNS/Bobby Calabrese