És most akkor még élni kell?

Noha a TikTok elsősorban a fiatalok terepe, most a 97 éves Éva néni is bemutatkozott: csatornáját az unokája, Judit indította. Éva néni ugyanis nemrég pacemakert kapott, ami őt nem jobb kedvre derítette, hanem épp hogy lehangolta, az idős asszony ugyanis úgy érezte, hogy már belefáradt az életbe, most viszont váratlanul ’tovább kell még élni’.

Judit arra gondolt, hogy kis videókban kérdezgeti a nagymamáját, hiszen ő bölcsességeiből sokan tanulhatnak. Talán így, célt adva a matróna napjainak, Éva néni életkedve is visszatér. A láthatóan kiváló szellemi állapotban lévő néni szerint ugyanis, ha már nincs cél, akkor az életből is elég volt.

Olyan dolgokat fogalmaz meg az öregedéssel kapcsolatban, amikkel csak egyetérteni lehet: hogy egy aktív élet után milyen nehéz kiszolgáltatottan, önállótlanul létezni. Pedig Éva néninek szerencsére nincsenek fizikai fájdalmai és a gondozónő is csak háromszor jön hozzá hetente. Ahogy ő fogalmaz, inkább mentálisan van mélyponton.

@elet97evesen ❤️Éva néni fél a növekvő kiszolgáltatottságtól! Ha mentálisan motiváljuk, újra járna hozzá gyógytornász lehet, hogy nem romlana a helyzet! A csatorna óta kezd jobb lenni a kedve!Drukkoljatok!❤️Kövessétek!👍#dédi97 #tabuknélkül #életkilencvenentúl #pacemaker #életcél #jkovacsjudit #motiváció #kiszolgáltatottság #pacemaker #elfogadás #hosszúélet #nagymamalélek #elengedés #életkedv #évanéni #dédi ♬ Emotional Cinematic Sad Violin and Piano – ISAo

„Éva néni vagyok. 97. évemben kaptam pacemakert. És most akkor még élni kell?” – ez olvasható az „elet97evesen” című csatorna leírásában, amelynek egyik felvételét máris 1,2 millióan látták.

Jó egészséget és az életkedv visszatértét kívánjuk Éva néninek!