Sokan küzdenek súlyproblémákkal hazánkban is.

Az idő múlásával egyre könnyebben szaladnak fel a plusz kilók és egyre makacsabbul ragaszkodnak hozzánk. Diéták, edzők és persze “csodaszerek” tömkelege vesz minket körül. De az egyetlen és leghatékonyabb megoldás a kitartó munka!

A fogyás az elhatározással kezdődik, életmódváltással, mozgással és kitartással folytatódik. Ez biztosan beválik, a változás pedig látványos lesz!

Erre remek példa Jared Mollenkopf esete, aki négy évtized túlsúlyosság után döntött úgy, hogy változtat. Akkori súlya elérte a 230 kilogrammot. A székről való felállás is megterhelést jelentett számára. Fizikailag és lelkileg sem érezte magát jól a bőrében, ekkor döntött úgy, hogy kezébe veszi a sorsát és változtat!

Jógázni kezdett, egészséges ételeket fogyasztott. A jógapózokat és mozdulatokat kezdetben csupán pár másodpercig volt képes kitartani, hatalmas erőfeszítések közepette. Ennek ellenére tovább küzdött önmagával, saját magáért! Tudta, hogy nehéz vállalkozásba kezdett, de nem adta fel, a belefektetett energia idővel meghozta gyümölcsét. Fokozatosan egyre többet bírt mozogni, a túlsúlya pedig apránként csökkent. Olyan életmódot alakított ki, amelyet szeret, de mégis egészséges. Így egy bő év alatt 130 kilótól szabadult meg.

Nem csupán a teste, az élete is megváltozott: nem a kifogásokat kereste többé, hanem a megoldást. Elszánta magát a változtatásra, és tett is érte! Története jó példa, inspiráció lehet mindenki számára.