Maradjunk aktívak!

Egy kanadai hölgy, Lola Holmes tartja ’a világ legidősebb curling játékosa’ rekordot. Lola már 102 éves múlt, de ez nem tartja vissza attól, hogy jégre szálljon és hódoljon kedvenc sportjának. Az idős matróna 102 éves és 37 napos volt, amikor a rekordot hitelesítették.

A szenior akkor kezdett curlingezni, amikor 24 éves volt, közel 80 évvel később még mindig ennek a hobbinak hódol. Igaz, egyszer majdnem abba kellett hagynia, 83 évesen ugyanis csuklótáji alagút szindrómával diagnosztizálták, de megtanult egy olyan technikát, amelyben egy bottal tudja ellökni a követ, ami segíti abban, hogy továbbra is sportoljon.

Fotó: www.worldrecordacademy.org

Holmes most a Vancouver Curling Club játékosa, csapatával a Ladies Seniors League-ben szerepelnek. Nagyon szeret nyerni és bevallottan szomorú, amikor veszítenek.

Fotó: www.worldrecordacademy.org

A sportoló mindig is kiemelt fontosságúnak tartotta a curlinget az egészsége szempontjából. Jó géneket is örökölhetett, hiszen az otthonát a szintén szép korban lévő, 95 éves öccsével osztja meg.

Holmes nagyon szerencsésnek tartja magát, ugyanakkor úgy véli, hogy a legtöbb ember sokkal többre lenne képes, mint amit magáról gondol. Abban reménykedik, hogy példája másokat is arra buzdít majd, hogy idős korban is aktívak maradjanak.