A nők megkérdezésével készített felmérés eredményét a tudomány támasztja alá.

A legvonzóbb férfiak közt örökös bérletet váltott George Clooney vonzereje sosem múlik, úgy tűnik. Az 59 éves színész az idő előrehaladtával sem vesztett a sármjából, és ez nem véletlen. Tekintsünk most el a szakmai sikereitől, a ráosztott szerepektől, a hírnévtől, a csinos vagyontól, vagy attól, hogy békenagykövet. Ha pusztán csak az arcát nézzük, akkor a tudomány kínál választ a csáberejére.

Minden ember számára más tűnik szépnek, de vannak arányok és jellemzők, amelyek az emberek nagy részének tetszenek. Ezt a tudomány aranyaránynak vagy aranymetszésnek nevezi. Ez a szimmetria és aszimmetria egyensúlya, ami esztétikai értéket képvisel. Valami minél közelebb van arányaiban 1,618 számhoz, amit a görög nagy fí jelöl, annál tetszetősebbnek fogjuk találni.

Ez fellelhető a természetben, az építészetben, a képzőművészetben, de az arcvonásokban is. A hollywoodi színészóriás is ennek köszönheti, hogy olyan sok nő rajong érte.

Ez a gyakorlatban a szemek, az orr, a száj egymást közti távolságát, az egész arc arányosságát jelenti. Persze nem csak a hírességek között található meg, lehet, hogy a tökéletes vonásokkal rendelkező férfi vagy nő épp a szomszédunk vagy egy vadidegen, aki a buszmegállónál jött velünk szembe.

Hogy ki mennyire vonzó mások szemében, azt maga is lemérheti a következő számításokkal:

Ehhez szükség van egy arcképre, amin nem mosolygunk, csak szimplán a kamerába nézünk. A legjobb egy A4-es formátumban kinyomtatott verzió!

  • Mérjük le az orr hosszát az orr legszélesebb pontjától a szemöldök közepéig, majd osszuk el az orr legszélesebb részénél mért szélességgel. A kapott érték minél közelebb van az 1,618-hoz, annál tökéletesebb az orrunk.
  • Mérjük le a  száj hosszát, majd a kapott értéket osszuk el az orr szélességével, ahol szintén az 1,618-hoz minél közelebb eső szám lesz a nyerő
  • Az egész arcot három részre kell osztani:
  1. hajvonaltól a szemöldök vonaláig
  2. szemöldök vonalától az orr tövéig
  3. az orr tövétől az állig

Minél közelebb áll a különböző részek mérete egymáshoz, annál vonzóbb az arc. Ha teljesen megegyezik mindhárom rész, akkor beszélünk tökéletesen ovális arcról.

A nyitókép csak illusztráció!

Forrás: BrightSide