Újjászülető kapcsolatok.

Egy új felmérés szerint a 65 év feletti amerikaiak remekül elsajátították az üzenetküldés művészetét, 33%-uk most már előnyben részesíti a kapcsolattartásnak ezen formáját a telefonálással szemben. Ez az egyszerű mód sokkal erősebbé tette a nagyszülők és unokák közti kötelékeket.

A tanulmány során az is kiderült, hogy az ősök kedvenc emojija a szív lett, ami a boldog arc kíséretében a felhasználók 43%-ánál előkerül. De a nagymamák és nagypapák söröskancsóval és különféle állatokkal is szeretik teletűzdelni az üzeneteiket. 10-ből egy válaszadó az emojikat is használja, sőt még gifeket is küld az unokáknak. A világjárvány alatt a szeniorok egyharmada ismerkedett meg a közösségi média használatával, sőt 17%-uk a Netflixet is nézni kezdte unokai segítséggel.

Ugyanakkor hiába vagyunk hálásak a technikának a kapcsolattartási lehetőségekért, most derült ki igazán, hogy a személyes találkozások mennyit jelentenek. Az idősek 55%-a a családi látogatásokat tette a legfontosabb helyre, míg egy évvel korábban még az éttermi vacsora volt a legvágyottabb tevékenység a korlátozások idején.

A lezárások más csatornákat is megnyitottak a családi kapcsolattartás terén. Megható, hogy a nagyszülők mennyi mindent képesek voltak megtenni az unokákért.