Nemzedékről nemzedékre.

Közel 18 évvel ezelőtt vesztette el a családi örökséget képező jegygyűrűjét egy amerikai nő, és nem is reménykedett benne, hogy valaha még előkerülhet.

Salle Manning azonban nemrég egy üzenetet kapott Katherine Bangma Searstől, egy közelben lakó szomszédjától, aki újabban többször is vásárolt a közösségi oldalakon eladásra kínált dolgaiból. Bangma Sears azt kérdezte Manningtől, hogy nem hiányzik-e valamilyen ékszere. A szóban forgó érték egy 103 éves jegygyűrű volt, ami eredetileg Manning nagymamájának tulajdonát képezte.

Manning elmondása szerint neki az édesanyja adta a gyűrűt 27 évvel ezelőtt, amikor a mostani férjével még csak jegyben jártak. A nő az esküvője napján is ezt az ékszert viselte, a nagyi ruhájával együtt. Sajnálatos módon azonban a gyűrűnek 18 évvel ezelőtt nyoma veszett.

Most azonban kiderült, hogy valójában csak a ruhák között, vagy talán egy repedésben lapult. Pedig Manning annak idején az összes bútorban körbenézett, de hiába, mintha a föld nyelte volna el a családi örökséget. Egészen addig kellett várnia a megtalálásra, amíg el nem adta a szomszédjának az 1930-as évekből származó öltözőszekrényt.

A nagy öröm után Manning azt tervezi, hogy a gyűrűt 20 éves lányának adja.

A kiemelt kép illusztráció.