Jöhet egy fekete?

Kávé nélkül nincs élet: egy jó fekete feltölt, kiszakít, elvarázsol, összeköt. Régóta kávézunk, jó ideje kávéházakban üldögélve.

Lessünk be együtt a világ legrégebbi kávéházaiba!

1. Café Le Procope – Párizs, Franciaország (1686)

A Café Le Procope a legrégebbi, ma is működő kávézó Párizsban. Olyan személyek fordultak itt meg valamikor, mint Marie Antoinette, Victor Hugo, Thomas Jefferson vagy Benjamin Franklin.

Fotó: www.procope.com

2. Caffè Florian – Velence, Olaszország (1720)

A Caffè Florian az egyetlen olyan kávéház volt az 1720-as megnyitásakor, amely örömmel fogadta a hölgyeket is. Talán ennek köszönhetően vonzotta a mecénásokat, többek közt Lord Byron, Marcel Proust és Charles Dickens tette itt tiszteletét. Napjainkban a város egyik fő tájékozódási pontja, rendkívüli népszerűségnek örvend a turisták körében. Akár a belső terekben, akár a kinti részen foglalunk helyet, élvezhetjük a különleges italokat, például a jegeskávét.

Fotó: www.caffeflorian.com

3. Antico Caffè Greco – Róma, Olaszország (1760)

A legrégebbi és többek szerint egyben a legelegánsabb kávézó Rómában. Minden erre járó híresség felkereste, többek között Orson Welles, John Keats, Elizabeth Taylor és Diana. Ne hagyjuk ki a cappuccinót és a süteményeket!

Fotó: anticocaffegreco.eu

4. Café Central – Bécs, Ausztria (1876)

Sokan úgy tartják, hogy ez a kávéház az osztrák főváros igazi központja. Itt zajlik az élet, egykoron az értelmiségiek is itt gyülekeztek, Sigmund Freudtól Trockijig. Lenyűgöző belső terében a hagyományos bécsi ételeket is megkóstolhatjuk.

Fotó: cafecentral.wien

5. Caffè Reggio – New York, USA (1927)

A Greenwich Village negyedben található kis kávézó a cappuccinójáról híres. Itt működött az USA első eszpresszógépe is.

https://www.youtube.com/watch?v=AZTvddruSKc