Pingvinként kezdte.

Tanyalee Davis fittyet hány minden sztereotípiára: 52 évesen, alacsonyként, nőként érvényesül a stand-uposok világában. A mindössze 99.06 cm magas nő a világ legalacsonyabb női stand-uposa.

A floridai komédiás diasztrofális diszpláziában, egy ritka genetikai rendellenességben szenved, ami törpenövést okoz. Ő azonban nem hagyja, hogy ez határozza meg az identitását.

Tanyalee 1990. január 23-án kezdte az ipart, amikor 20 éves volt. A kanadai Winnipeg egyik klubjában, a Yuk Yuks klubban lépett fel miközben azt sem tudta, mi az a stand-up comedy.

Amerikai sorozatokon és brit komédiákat nőtt fel, imádott nevetni és szeretett volna komika lenni.

Miután rájött, hogy tényleg van tehetsége a színpadi előadáshoz, a családja biztatta, hogy tanuljon színművészetet. Gyerekszínházakban kezdte, és főszerepet játszott már az első darabban is. Ő volt Perry, a pingvin… Közben randizni kezdett a gonoszt alakító fiúval. Tanyalee-t randipartnere hívta el, hogy megnézze őt előadás közben, de a nő egyáltalán nem találta jónak azt és úgy érezte hogy ő maga ösztönösen tudja, hogy a srác mit csinál rosszul. Biztos volt abban, hogy ő jobban csinálná, így elkezdte a saját szövegét írni és 3 hónappal később már azokat adta elő. A fickó pár hónap múlva pedig dobta őt.

Azóta a színpadon áll, imádja, amikor a közönsége nevetését hallja. Igazi történetmesélő. Korábban nemzetközi szinten is turnézott, kedvenc helye pedig egy skóciai klub volt.

Sokan alábecsülik, megítélik pusztán a külseje miatt, de ő megállíthatatlannak tartja magát, aki mégis elképesztő dolgokat ért már el.

‘Ne azzal foglalkozz, hogy mit nem tudsz csinálni, hanem azzal, amire képes vagy – én vagyok az élő példa’ – vallja.

Kétségtelen: a komikának nincs áldozat érzése, mivel tökéletesen megtalálta a saját útját. Számára fontos, hogy motiválja és inspirálja a fiatalokat. A humorérzék sokat segít abban, hogy a dolgokat könnyebben vegyük. Nem változtathatunk azon, hogy mások mit mondanak, csak a saját válaszainkat tudjuk befolyásolni. Tanyalee a humort választotta és őt nézve és hallgatva, senkit sem érdekel a magassága.