Legyünk csinosak úgy, hogy nem akarunk tininek látszani.

A 60 év feletti nők valahogy eltűnnek a szem elől, mintha nem léteznének, érdektelenek a reklámok számára, amolyan megtűrt rétegnek számítanak a divatiparban. Már nem annyira fiatalok, nem vásárolnak meg mindent, nem lehet rájuk sózni a legújabb trendet és nem habzsolják tonnaszámra a ruhákat.

Pedig a 60 év feletti nő nagyon is vonzó lehet!

Sokszor ez az a kor, amikor egy nő már igazán megtalálja a stílusát: nem akar tininek látszani, nem hord nevetséges ruhákat, ugyanakkor nem otthonkába és hosszú lepelbe öltözik. Jobb az önismerete, tudja, hogy mi áll jól és mi nem, nem akar másnak látszani, mint aki.

A stylistok szerint vállaljuk fel bátran a korunkat, és ne akarjunk annál fiatalabbnak látszani!

Fotó: sixtyandme.com

Az egyik legnagyobb gond a szakértők szerint, hogy 60 felett is olyan ruhákat választunk, amelyek igazán a huszonéveseken mutatnak jól, az ő stílusukat képviselik. Egy idősebb hölgyön ez inkább szánalmas, mint jól mutató darab tud lenni. Sőt, a legtöbb esetben éppen, hogy öregíti az embereket a túlságosan fiatalos darab a nagy kontraszt miatt. Ne hordjunk minit, magas platform cipőt, és felejtsük el a leggingseket is.

Ha a korunknak megfelelő ruhát veszünk fel, fiatalabbnak tűnünk majd az emberek szemében, akik nem az öltözéket fogják vizslatni, hanem azt veszik észre, hogy milyen jó formában vagyunk, milyen szép a bőrünk, vagy milyen jól áll nekünk egy frizura.

Fotó: sixtyandme.com

60 éves korunkra már annyi mindent láttunk a divatban, ki is próbálhattuk, amit ki szerettünk volna. Itt az ideje visszatérni a klasszikus stílushoz, ez azonban egyáltalán nem azt jelenti, hogy unalmasan, konzervatívan kellene öltözködnünk! Fókuszáljunk a technikai öltözésre – ruházatunk legyen praktikus, kényelmes. Nem kirakatbábuk vagyunk!

Öltözzünk ahhoz a „szerephez”, amilyenek vagyunk az életben.

Meg akarjuk mutatni a kalandvágyó énünket? Imádunk utazni? Válasszunk kiegészítőket a világ minden tájáról, mutassuk meg egy sállal, nyaklánccal, hogy mely kultúrák vonzanak minket!

Amennyiben szeretünk a szabadban lenni, sportolni, kirándulni, sétálni, mutassuk ezt meg bátran! Legyünk sportosak, viseljünk sportruházatot, persze ne állandóan, de a napi jövés-menésben bátran.

Lessünk el tippeket, ötleteket a stílusos sztároktól!

Nézzük meg, mibe bújik Helen Mirren, Lauren Bacall, Emma Thompson, Jane Seymour, Judi Dench, vagy Meryl Streep.

Persze ne feltétlenül azt nézzük, hogy mit viselnek a hivatalos eseményeken – az itteni ruhák alkalmiak és nem ritkán szponzoráltak. Azt figyeljük, hogy a mindennapjaikban mit húznak magukra.