Édes élet.

Chitetsu Watanabe márciusban lesz 113 éves, de már most megkapta az előszületésnapi ajándékát. A Guinness-világrekordról szóló hivatalos irat már az övé, ugyanis jelenleg ő a világ legidősebb élő férfija.

A matuzsálem Japánban él egy idősotthonban Niigata városában, és a rekordot egészen pontosan 112 éves és 344 napos korában érte el. A jeles cím alkalmából egy kalligrafikus írással díszített táblácskát készített magának ’Világelső’ felirattal.

Az idős férfi 1907. március 5-én született egy nyolcgyermekes család legidősebb utódjaként.

Fotó: edition.cnn.com

Egy interjúban természetesen elárulta a hosszú élet titkát: ne mérgelődjünk és mindig mosolyogjunk.

Biztos, hogy ezek is hozzájárulnak a kiegyensúlyozott, boldog, hosszú élethez, de alighanem az életmód sem utolsó. Watanabe ugyanis aktív kertész volt, egészen 104 éves koráig zöldségeket és gyümölcsöket termesztett, 107 éves koráig pedig még a saját nevelgetésű bonsai fácskákkal járt kiállításra. Imádja az édességeket, a barnacukrot, de legjobban a pudingokat, krémfelfújtokat kedveli, amiket könnyebben meg tud enni (ne csodálkozzunk rajta, hogy már elvesztette a fogait ebben a korban).

A szenior évekig egy cukorgyárban dolgozott, majd a japán kormány mezőgazdasági hivatalából vonult nyugdíjba. Öt gyermekkel, 12 unokával, 16 dédunokával büszkélkedhet.

Kiemelt kép: Guiness World Records