A magok a természet csodái.

Napjainkban egyre nagyobb a növényi táplálékok jelentősége, a kiegyensúlyozott étrend szerves részét képezik a gyümölcsök, zöldségek, gabonák és magok. Nem csak főzve, sütve, de nyersen is fogyasztjuk őket.

A minőségi táplálkozáshoz a hidegen sajtolt olajok is hozzájárulnak. Ezzel az eljárással a magokból kiváló és nagyon egészséges olaj nyerhető. A magok a természet csodái, rengeteg értékes anyagot tartalmaznak, amelyek jótékonyan hatnak az egészségünkre is.

A hidegen sajtolás kizárólag mechanikai eljárás, melynek során az alapanyagok természetes, értékes összetevői teljes mértékben megőrződnek, nincs szükség vegyszerekre, ízesítőkre, színezékekre, de hőkezelésre, pörkölésre sem. Így az olajok tökéletesen megőrzik az alapanyagok minden eredeti összetevőjét, teljes értékűek, telítetlen zsírsavakban és vitaminokban gazdagok.

A Grapoila cég több mint 10 éve foglalkozik hidegen sajtolással, saját üzemében immár 18-féle magból présel olajat, állít elő liszteket, magkrémeket és natúrkozmetikumokat. Mérnökcsapatuk az évek során megtervezte azokat a csigás présgépeket, melyek a lehető legnagyobb hatékonysággal biztosítani tudják a különböző méretű és keménységű magok sajtolását. A mechanikai erőn kívül nincs szükség másra.

A gyártás teljes folyamata során biztosítják, hogy a hőmérséklet nem megy 40 °C fölé, így a magokban természetes módon megtalálható illat-, íz- és tápanyagok teljes egészében megőrződnek a feldolgozott termékekben.

A hidegen sajtolt magolajok egytől egyig egészséges zsírok, hiszen bennük többségében a többszörösen telítetlen zsírsavak vannak jelen. Ezen kívül jelentős az antioxidáns hatású E-vitamin-tartalmuk, minden olaj ugyanakkor egyedi beltartalmi jellemzőkkel bír. A lenmagolaj például messze földön híres növényi omega-3-zsírsavforrás, a szőlőmagolaj pedig természetes rezveratrol-tartalmánál fogva támogatja és védi szervezetünket a betegségekkel szemben. A dióolaj és a mákolaj aromájával gazdagítja az ételeket, az utóbbi mákliszttel együtt alkalmazva segít a csontritkulás megelőzésében is.

Most egy adventi játék keretében 3 szerencsés válaszadó 1-1 kóstolódobozt nyerhet a Grapoila cég felajánlásában.

A különleges kóstolódobozban 40 ml-es üvegekben levő olajokat találunk, amelyeket kipróbálhatunk salátákhoz, ízesítéshez, némelyiket sütéshez, főzéshez is.

Kóstolódoboz / paprikás (fűszerpaprikamag-, máriatövismag-, szőlőmag-, tökmag-, mák-, dióolaj) 6×40 ml


Kóstolódoboz / csipkés (csipkebogyómag-, máriatövismag-, tökmag-, mák-, szőlőmag-, dióolaj) 6×40 ml


Kóstolódoboz / sütős-főzős (dió-, repcemag-, napraforgómag-, paprikamag-, kukoricacsíra-, mustármagolaj) 6×40 ml

A játék 2020. 12. 15-én éjfélig tart, sorsolás: 2020. 12. 16-án.

Ha szeretnél részt venni a játékban:

1. Kedveld a senior.hu Facebook-oldalát!
2. Add meg a helyes választ a kérdésre itt: www.facebook.com/hu.senior

A játék 2020. 12. 07-15-én éjfélig tart. A lebonyolító a Senior.hu kiadója. A nyertest a Facebookon keresztül értesítjük, a nyeremény készpénzre nem váltható át. A nyeremények átadásáról a Grapoila (Virgin Oil Press Kft.) gondoskodik. Jelen promóció nem áll kapcsolatban a Facebookkal, a Facebook nem szponzorálja, támogatja vagy szervezi. Sok sikert a játékhoz!