Harci virtus.

Jasper Kraus még 2022. április 28-án szenvedett halálos támadást a saját udvarában élő kakastól, de a körülményeket feltáró vizsgálat csak nemrégiben zárult le. Az idős férfira a bérlője, Corey O’Keeffe talált rá, aki meghallotta, ahogy a férfi sikoltozik, kiabál, miközben vér ömlik a lábán lévő nagy sebből. Nem sokkal később elájult, bár időnként visszanyerte az eszméletét, akkor a ’kakas’ szót ismételgette.

O’Keeffe azonnal hívta a mentőket, miközben leszorította a sebet és ellátta a sebesültet. Sajnos az újraélesztési kísérlet nem járt sikerrel. Ugyan a sebesült feje csupa vér volt, ott nem érte sérülés, a halálát végül szívroham okozta.

Kraus lánya, Virginia Guinan elmondása szerint dél körül tette le a bevásárlást apja házánál, aki viszont fáradt volt, aludt, a nő pedig nem akarta őt felébreszteni. Apja nem volt jó állapotban, felgyógyulóban volt egy daganatos betegségből, számtalan gyógyszert szedett. Nemrég halt meg a kutyája és emiatt is bánatos volt.

A lány már arra ért oda, hogy minden csupa vér és az apját próbálják újraéleszteni. Állítólag a kakas azért érkezett a házhoz, mert agresszív volt és ezért a korábbi gazdája meg akart tőle szabadulni. Úgy tűnik, hogy a harci kedve nem csökkent, Guinan lányát is megtámadta egyszer.

A Brahma egyébként egy amerikai tyúkfajta.

Coq brahma

A kiemelt kép illusztráció.