A tomboló agresszió ellen a szülői fellépés jelentett megoldást.

Egy louisianai intézményben rendszeresek voltak a verekedések és egyéb atrocitások a diákok között, amik sokszor a rendőrség bevonásával végződtek, így az apák maguk vették a kezükbe az irányítást, miután az egyik tinilány már félt iskolába menni. Az édesapja emiatt felkereste a többi szülőt, akinek a gyermeke oda jár, és járőrszolgálatot szerveztek, mondván ki vigyázhatna a gyermekeikre jobban, mint ők maguk?

Öten alapították az önkéntes szervezetet. Fotó: Michael LaFitte

Az igazgató is támogatta az ötletet, így először öt apuka vállalta magára, hogy rendszeresen időzik az intézmény folyosóin pár órát váltásban, majd egyre többen csatlakoztak a ‘Dads on Duty’ (Apák szolgálatban) kezdeményezéshez. A megjelenésük elcsitította az indulatokat, azóta jelentősen csökkent az indulatok megjelenése, nem volt letartóztatás, és semmi más probléma sem. Nem próbálják megfélemlíteni a gyerekeket, inkább fárasztó viccekkel tartják őket kordában. A hangulat azóta teljesen megváltozott a diákok elmondása szerint, sokkal vidámabb, nyugodtabb, békésebb hely lett a középiskola.

Az alapító, Michael LaFitte szerint sok renitens gyereknek nincs apja, vagy bármilyen férfi példakép az életében, így próbálnak jó példát mutatni a srácoknak, és megelőzni a civakodásokat. Az ötlet úgy tűnik bevált. A módszert szeretnék kiterjeszteni először az állam többi iskolájában, majd országszerte.

Itthon is sokat hallani egymást bántalmazó gyerekekről, civakodó szülőkről, a tanárokkal, igazgatókkal való konfliktusokról. Vajon a szülők jelenléte megoldaná a problémát?

Forrás: Washington Post