Lao-ce menedéke.

Kína számtalan lenyűgöző, különleges látnivalóval, természeti, kulturális és történelmi értékkel büszkélkedhet.

Ezek egyikét jelentik a Mount Laojun templomai: a festői környezetben elhelyezkedő taoista szentélyek. Kína legfontosabb taoista templomainak jelentősége abból fakad, hogy a vallás alapítója, Lao-ce, a bölcs gondolkodó gyakran ezekben a hegyekben keresett menedéket és itt elmélkedett tanításairól. Nem véletlen, hogy maga a hegy is róla kapta nevét.

A hegy 2217 méter magasan emelkedik a tengerszint felett, és ez a hegyvonulat választja el Kína déli és északi részét. Aki szeretné a templomokat látni, arra meglehetősen húzós menet vár fel a csúcsig Az elszántak akár gyalog is nekivághatnak, de felvonó is visz a hegyre. Lao-ce 40 méter magas szobra is ott emelkedik, ami tovább hangúyozza a filozófus régióban betöltött szerepét. Fentről szédítő a panoráma, megéri felküzdeni magunkat a  csúcsra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Amigos de China 🇨🇳 中国的朋友 (@amigosdechina) által megosztott bejegyzés

Mount Laojun ősi templomai 1200 évesek, a legszembetűnőbb tulajdonságuk pedig az arany pavilon. Ezek a pavilonok még hóban és köd esetén is láthatók, színük miatt Arany palotáknak is nevezik őket. A taoisták számára hosszú évek óta egyfajta zarándokhely a hegytető. A taoizmus Kína egyik legnagyobb vallása, sőt több annál: filozófia,a kínai gondolkodás alapja.