Masszázs és jó krémek.

Nézzünk szembe a tényekkel: az örök ifjúság nem létezik, akármit is teszünk, egy idő után a testünk öregedni kezd. Egy 50 éves arc már nem úgy fest, mint egy 30 évesé (ez csak kevesek kiváltsága és legtöbbször messze nem természetes…). Nem kell azonban tétlenül néznünk, ahogy az öregedés elkezdődik, az arc ráncosodni kezd, a bőrünk veszít feszességéből. Még ha nem is lehet minden ráncot elsimítani, oda lehet figyelni a megváltozott arcápolásra és pozitív hatásokat észlelhetünk reggelente a tükörben. Mielőtt nekikezdenénk, tartsuk szem előtt, hogy minden arcápolás a gondos tisztításon alapszik!

Miért kell többet törődni 50 év felett a bőrünkkel?

Természetesen nem úgy változik meg, hirtelen az arcunk, hogy eljön az 50-dik szülinapunk és egy egész más fizimiska néz ránk vissza a tükörből. Bőrsejtjeink egész életünk során képesek megújulni, ám ez fiatalabb korban sokkal gyakrabban megtörténik. 30 éves kor felett a bőr egyre kisebb mértékben tud regenerálódni és ez a folyamat felgyorsul az életkorral. Azaz a bőr veszít a nedvességtartalmából, rugalmasságából, megjelennek az első ráncok. Ehhez járul még hozzá az is, hogy az 50-es éveiben a legtöbb nő a menopauza közepén van. A hormonális változások szintén kihatnak a bőr öregedésére. Ennek eredményei a megnövekedett pórusok, a gyakran nagyon száraz bőr, a seprűvénák és a fokozott szőrösödés az arcon is.

Először határozzuk meg a bőrtípust

Nem minden nő ugyanazokkal a tünetekkel találj szembe magát, hiszen a bőrtípustól is függ, hogy mi fog történni a bőrünkkel. Ezért fontos meghatározni a bőrtípusunkat, így tudjuk a megfelelő krémeket, ápolószereket is kiválasztani. Nem biztos, hogy ugyanaz marad a bőrtípusunk, mint ami fiatal korban volt! Tehát lehet, hogy 35 évesen a zsíros bőrrel küzdöttünk, most pedig a nagyon szárazzal fogunk.

Nem létezik 100 %-ig hatékony kozmetikum, termék, amelyet minden nő 50 év feletti hölgy alkalmazhat.  Általában a minőségi, drágább termékek jobb eredményeket mutatnak, de sok bioboltban kapható krém is hatásosnak bizonyul. Nekünk kell megtalálnunk a legjobb, legeredményesebb terméket. A legfontosabb talán egy jó arcápoló, a maszkok és a testápolók. Kerüljük a túl sok mesterséges anyagot tartalmazó krémeket – ezekre az öregedő bőr egyre rosszabbul reagál. Inkább a természetes összetevőket, organikus, gyógynövényalapú termékeket részesítsük előnybe.

HatóanyagMit tesz a bőrrel?
retinol (A vitamin)+ stimulálja a kötőszövetek anyagcseréjét
+ serkenti a sejtek megújulását
+ segít a bőrnek a nedvesség megtartásában
+ csökkenti a ráncokat
koenzim Q10+ javítja a sejtek megújulóképességét
+ védi a bőrt a környezeti hatásoktól
+ csökkenti a ráncokat
hialuronsav+ segíti a bőrt a nedvességtárolásban
+ rugalmasságot biztosít
+ csökkenti a ráncokat
szalicilsav+ fellazítja a felesleges szaruréteget
+ sima, rózsás arcbőrt varázsol
aszkorbinsav (C vitamin)+ védi a bőrt a szabad gyököktől (sejtvédelem)
+ segíti a kollagén felépítését
ramnóz+ közvetlenül a 3 bőrrétegben működik
+ hatékony öregedésgátló hatás
avokádó olaj+ segít az egyenetlen bőrnek
+ hidratál
+ csökkenti a kis ráncokat
jojobaolaj+ hidratálja a száraz bőrt
+ ellenállóbbá teszi a bőrt
+ antibakteriális hatása van
sheavaj+ segíti az új sejtek felépítését
+ simábbá és rugalmasabbá teszi a száraz bőrt

Arcmasszázs – kell egy kis kényeztetés

Szánjunk rá egy kis időt, hogy megmasszírozzuk az arcunkat minden nap! Bárki, aki egyszer is járt kozmetikusnál, ismeri a masszírozás jótékony hatását. Nem csak ellazítja a szöveteket, de fel is élénkíti, frissebbé, sugárzóbbá teszi a bőrt. Többféle módja létezik az arcmasszázsnak, az alábbi felvételen például kizárólag a kezek-ujjak segítségével történik. A boltokban többféle eszköz kapható, amellyel a masszázs hatása fokozható, például úgy, hogy vákuumot képzünk.

Ne feledjük azt sem, hogy minden meglátszik az arcunkon: aludjunk sokat, mozogjunk, sétáljunk a friss levegőn, igyunk elegendő folyadékot és táplálkozzunk kiegyensúlyozottan!