Emlék a földben.

A most 65 éves Paula Walter még 1983-ban vesztette el a jegygyűrűjét a kertben, amikor a fiával fogócskázott. A gyűrű valahogy lerepült az ujjáról, és hiába keresték sokáig még fémdetektorral is, nem bukkantak a nyomára.

Az asszony vigasztalhatatlan volt, mert nagyon fontos volt számára az egyébként nem kis értéket képviselő 18 karátos aranyékszer. A ház mögött erdős terület fekszik és mindenki úgy vélte, hogy valahova oda gurulhatott a gyűrű. Az évek alatt, valahányszor kiment a kertbe, mindig nézte, kereste a gyűrűt, de sosem talált rá.

Paula 1980. augusztus 28-án mondta ki a boldogító igent a most 73 éves Joe-nak. A pár a 40. házassági évfordulóra készülődött, Paula egy helyi céget bízott meg azzal, hogy rendbe hozzák a kertjét a jeles alkalomra. A nő beavatta a munkásokat a gyűrű történetébe is. A cég nekikezdett a munkának, majd egyszer csak kihívták az asszonyt, a kezükben pedig ott volt a gyűrű! Noha már korábban is számtalanszor felásták a kertet, ez a mostani alkalom szerencsésnek bizonyult.

A gyűrű épp onnan került elő, ahol az angol nő akkor a fiával játszott, nem repült sehova. Paula a 40. házassági évforduló alkalmából újra az ujjára húzhatta a gyűrűt. A házaspár ennél szebb ajándékot nem is kaphatott volna a jeles alkalomra!