Irány a park!

Nehéz év van mögöttünk. Lassan mindenhol újraindul az élet, óvatosan haladunk talán a nyitás felé. Nincs ez másként Mexikóban sem, ahol a szeniorok újra kimerészkedtek a parkokba, hogy kedvenc elfoglaltságuknak, a táncnak hódoljanak.

A közép-amerikai országban ugyanis mindenkinek ott van a szívében a zene és a tánc. Nem magányosan, otthon mozognak, hanem az utcákat, tereket parkokat lepik el a közös táncóra alkalmával. El lehet képzelni, hogy a mexikóiak, akiknek a társadalmi kapcsolatok, a személyes találkozások kiemelten fontosak, miként érezték magukat a bezárások idején. Sokan arról számoltak be, hogy szinte depressziósan, nagyon elkeseredetten élték meg az elmúlt hónapokat.

Most már bátrabban indulnak útnak, az idősebbek egy része ugyanis megkapta az oltását. Noha ez még nem túl magas szám, a 16 millió lakosú országnak még csak közel 5%-a kapta meg a teljes vakcina adagot. Ők viszont már alig várták, hogy összegyűljenek és táncra perdüljenek. A kubai eredetű ‘danzon’ táncot szívesen járják közösen, ez igazi társasági esemény, ahova csinosan fel lehet öltözni. Maszkban, egymástól távolabb állva adják át magukat a ritmusnak. Ez tartja őket jókedvűen, motiváltan. Még nézni is élmény őket!

A videó ide kattintva tekinthető meg.