A társadalmi nyomás óriási bevételeket hoz a szépségiparnak.

Számtalan terméket és beavatkozást kínálnak, amitől ‘fiatalok maradhatunk’, de valljuk be: ez nem lehetséges. Az idő senkit sem kímél, halad előre! Lehetünk ápoltak, lehetünk csinosak, de fiatalabbak már nem!

Napjainkban viszont, mintha háború folyna az öregedés ellen. Mindenhonnan ömlik ránk, hogy rejtsük el, alakítsuk át, tűnjünk fiatalabbnak, de tényleg muszáj ezt?

Bóknak számít, ha valaki azt mondja, “pár évet letagadhatsz”, de le kell? Meg kell próbálni szorongással telve megállítani az időt, ami tőlünk függetlenül múlik?

A fiatalság és a fiatalosság nem ugyanaz. Minden kornak megvan a maga szépsége, mindenki akkor szép, ha harmóniában van magával. Nincs olyan krém, ami pótolhatná a kisugárzást, ami az önazonosságban rejlik. A világ talán most kezd nyitni afelé, hogy ne kelljen letagadni a korunkat, hanem méltósággal és szelíd mosollyal viselni.

Ékes példája az énekesnő, Celine Dion, aki elmúlt 50, de most is gyönyörű, stílusos és tulajdonképpen egy ikon.

instagram.com/celinedion

A Terminátor főszereplői ma is hősök:

instagram.com/cinema_mgn

Persze ilyenkor általában mindenki azzal jön, hogy ők híresek és gazdagok és úgy könnyű. Közel sem biztos, hogy nekik olyan könnyű az életük, mert a legtöbbünk csak a csillogó felszínt látja, de ahelyett, hogy rájuk irigykednénk, inkább a saját portánkon kell körülnézni.

Amikor rosszul érzem amiatt, hogy öregszem, általában előveszek egy régi fotót, hogy hogyan néztem ki korábban és milyen voltam. Ez szokott lenni az a pillanat, amikor újra tudok örülni a mostani külsőmnek és életemnek. Mindig változunk, jobb esetben előnyünkre és ezt nem helyettesítik a kenceficék vagy a botox, csak az önismeret.

Minden szép, amire szeretettel nézünk, szóval a szerethetőségben lapulhat az örök fiatalság kulcsa…