Festeni vagy nem festeni.

Miközben a férfiak ősz halántéka a sárm nem ütik egymást, az ősz női haj még mindig sokak számára tiltólistás. A nők egy része minden eszközt bevetve fedi el az első ősz hajszálakat, mintha a jelenség nem az öregedés természetes része lenne. Sokan nehezen adják fel az eredeti hajszínüket, festik, amíg lehet, akár túl a 60-on, 70-en is…

Akadnak azonban hölgyek, akik örömmel veszik az öregedés ezen jelét, vagy legalábbis látszólag gond nélkül birkóznak meg vele. Ők valahogy olyan kecsesen tudnak őszülni!

A téma meglehetősen nagy vihart kavar, két tábor feszül itt egymásnak, és mindkettő szenvedélyesen, ellenvéleményt nem tűrve védi a maga igazát. Alighanem mindkettőnek igaza van, hiszen a lényeg az, hogy azonosulni tudjunk azzal a képpel, amit a tükörben látunk és jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Az biztos, hogy aki a természetes őszülést nem fedi el, pénzt spórol. A hajfestés nem olcsó mulatság, különösen, ha fodrásznál festetünk. Persze az ápolt ősz haj is költséges, hiszen ajánlott kifejezetten ősz hajra való sampont, balzsamot használni.

Sok nő egyébként a függetlenségét és magabiztosságát kívánja az ősz hajjal hangsúlyozni. Valami olyasmit üzen: „Lám, én így is vállalom magamat! Nem félek az öregedéstől’” Sokan azt állítják, hogy őszen a férfiaktól is több bókot kapnak.