Kis lépés a jobb világért.

42 év tanítás után biológiatanárként ment nyugdíjba a Törökországban élő Fevzi Uyar, azonban azóta sem pihenéssel tölti az idejét. A török férfi 5 éve a kóbor állatokon segít.

Számtalan kóbor kutyáról gondoskodik, több mint 80 egyszerű hajlékot épített számukra.

A hideg téli hónapokra takarót, szőnyeget is szerzett a védenceiknek. Emellett kétnaponta közel 150 km-t autózik, hogy élelmet és vizet vigyen a hajlékkal nem rendelkező ebeknek. Más állatvédőkkel közösen 8-10 tonna kutyatápot és húst oszt szét az éhező állatok között. Mostanra már kb. 1000 kutya ismeri fel a furgonját és követi amíg meg nem áll, hogy kipakolja az ételt.

Fotó: Bilge Haber

Mivel az állatoknak gyakran orvosi segítségre is szükségük van, Uyar rengeteg adósságot halmozott már fel az állatorvosnál. Annak érdekében, hogy minél jobban tudja kedvenceit segíteni, a férfi most elvégzett egy orvosi programot is, annak ellenére, hogy már túllépte a korhatárt. Nemrég vizsgázott 71 évesen, megtanult oltást beadni, sebet kötözni, sérülést kezelni.

Fantasztikus önkéntes munkája elismeréseként most egy alapítványtól díjat kapott (Gladiator Award).

Az indoklás szerint a története remélhetőleg sokakat arra inspirál majd, hogy felfedezzék, egyetlen egyén is hozzájárulhat a világ megváltoztatásához, amiből az egész emberiség profitálhat.