A szerelem szárnyakat ad.

A szerelem az életünk alapja, mindennek a kezdete, egyike a legszebb és legfontosabb érzéseinknek. Amikor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az igaz szerelem csak a filmekben létezik, érdemes egy kicsit körbenézni a nagyvilágban, hogy lássuk: vannak még csodák.

Az igaz szerelem legyőz minden akadályt, az élethosszig tartó frigy pedig jóban-rosszban, betegségben, nehézségben is erős kapocs marad. Így gondolja ezt Bill és Glad Forward is. Az Ausztráliában élő házaspár tagjai még gyerekként találkoztak egymással, gyakorlatilag együtt nőttek fel. 16 évesen egymásba szerettek, szerelmük pedig azóta is csak erősödik.

Minden szombat délután Bill elbicajozott Glad házához, majd együtt tekeregtek. Miután összeházasodtak és gyermekeik lettek, őket is vitték magukkal a kerekezésekre – ilyen-olyan adapterekkel lehetővé téve a közös bicajozást.

Minden tökéletes volt 2004-ig, amikor Glad-et Alzheimer-kórral diagnosztizálták. Ahogy egyre rosszabb állapotba került, a mozgástere is jelentősen leszűkült. A férje lett az elsőszámú ápolója, segítője, támogatója és elszántan küzdött azért, hogy a közös kerekezések ne maradjanak abba.

A szerető társ egy speciális, egyedi biciklit tervezett, egy tricikli és egy szék „keresztezését”, amibe Glad is bele tud ülni, ráadásul tekerni is tudja.

Fotó: www.healthyfoodhouse.com

A szomszédok nagyot ámultak, amikor meglátták a járgányt. Egy 3 perces kis felvétel is felkerült az internetre, amelyet már közel 3 millióan láttak.

A bicikliszék remek lehetőség a mozgásképtelen, nehezen mozgó betegek számára.

Az Alzheimeresek számára az élet jórészt a négy fal között telik, noha a tanulmányok kimutatták, hogy a természetben töltött idő, a friss levegő és a napsütés rengeteget jelent a mentális egészség szempontjából és lassítja a kognitív hanyatlást.

A depresszió is nagyon gyakori azok között, akik különféle idegrendszeri betegségekben, demenciában vagy például Alzheimer-kórban szenvednek. A mozgásképtelenséggel, csökkent mobilitással együtt sajnos ezek a szellemi problémák is felerősödnek. A nehezen mozgók gyakran küzdenek a magánnyal, magukra maradnak, kapcsolataik elsorvadnak, mivel a házat elhagyni nem tudják. Nem kell sokáig magyarázni, hogy ez együtt jár az önbecsülés, önbizalom drámai csökkenésével is.

A kimozdulás lehet a mentális egészség felturbózásához vezető legjobb út.

Ahogy a szerető párról készült felvétel vírusként elterjedt az interneten, Billhez rengeteg kérdés érkezett, mindenki arról szeretett volna információt kapni, hogy hol juthatnak hozzá egy hasonló biciklis székhez.

Sajnos egyedi darabról van szó, amit Bill egyik barátja készített el. Noha az azóta eltelt években több tárgyalást folytattak a gyártásról, egyelőre nem tudunk arról, hogy készen kapható lenne ez a speciális járgány. (Egy holland oldalon fellelhető hasonló szerkezet, amelyben azonban a beteg nem tud pedálozni.)