Mégsem lett tanár.

1968. április 29-én született, a Bács-Kiskun megyei Madarason nőtt fel. Eredetileg biológia-földrajz, majd művelődésszervező szakon végzett. Sosem dolgozott tanárként, mert elvállalta egy cég belső terjesztésű lapjának főszerkesztői állását.

1994-ben a családja javaslatára jelentkezett a Magyar Televízió szerkesztő-riporter és műsorvezető képző iskolájába. A tanfolyam elvégzését követően, 1995-től bemondó volt, egészen 2002-ig.

Első önálló műsorvezetői munkája a Telemázli sorsolás volt, egy év múlva pedig a Játék határok nélkül c. műsor háziasszonyaként mutatkozott be. Láthattuk a Rózsa Györggyel közösen vezetett Szombat Este című zenei műsorban, majd a Zeneszombat műsorvezetője és felelős szerkesztője volt. A legkedvesebb munkája a Főtér volt, az országjáró műsorban hazánk bemutatására vállalkozott. 2002-től a Hír TV csatorna egyik meghatározó arca lett.

Tavaly Erdélyben töltöttem a húsvéti ünnepet, ahol egy igazán csodálatos és emlékezetes Gasztroangyal epizódot…

Közzétette: Borbás Marcsi – 2019. április 20., szombat

2011 őszén a Magyar Televízió Gasztroangyal című műsorában kezdte járni a vidéket, rövidesen nagyon népszerűvé vált a nézők körében. A hazánk tájait elsősorban a gasztronómián, a hagyományos étkeken, italokon keresztül bemutató műsorban bekukkant a fazékba, beles a konyhára, bekukucskál a pékműhelybe.

A Gasztroangyal mai epizódjában tartsatok velünk Celldömölkre, a vulkánok földjére. Talalkozunk 17.00 órától a Duna TV-n!

Közzétette: Borbás Marcsi – 2019. március 9., szombat

A Borbás Marcsi szakácskönyvének legújabb epizódja hamarosan kezdődik a Duna TV-n. Tartsatok velünk ezen a csodás délutánon!

Közzétette: Borbás Marcsi – 2019. április 21., vasárnap

Magánéletét óvja, harmadik férjével él, aki a munkában is társa.