Kerti móka.

Ahogyan oly sokan mások, úgy Gez Robinson is a karantén idején fedezte fel igazán a kertjét. Először egy elvadult területet hagyott a kertje végében, hogy fotókat lőhessen. Itt fedezte fel a bérlőket: a bűbájos egereket.

A 61 éves nagypapa a TikTokon is népszerűségre tett szert cuki videóival és képeivel, már több mint 40 ezer követővel rendelkezik A felvételeken látható, ahogy az egereket kézből eteti, az állatok pedig örömmel vetik rá magukat a virágcsemegére.

A férfi 2020-ban figyelt fel először a kertben élő egerekre, a kis rágcsálók épp napraforgómagokat majszoltak. Miután feltöltötte a róluk készített felvételeket a közösségi médiába, két év alatt többezer követőre tett szert.

Fotó: SWNS

Most már napi 4-5 órát tölt azzal, hogy a kis rágcsáló barátait látogatja. Nem egyszer élő közvetítésben mutatja, ahogy a cincogik mohón falják a virágokat.

A nagypapa el is nevezte a két egércsaládot: a ‘Lonc família’ a tuskó rakásnál él, míg a ’Szeder família’ a kőfalban, a szederbokornál talált otthonra.

Fotó: SWNS

A férfi mára az egerek rangójává vált. Apró házakat készített számukra, amiket fészekdobozból alakított át. Még egy kis kocsmát is létrehozott nekik és minden nap beszél hozzájuk, miközben körülöttük foglalatoskodik.