I got you, Babe.

1946. május 20-án született Kaliforniában, cseroki indián anyától és örmény apától. Színésznőnek készült, ezért 16 évesen Los Angeles-be költözött. Itt lett a Chrystals nevű együttes háttérénekese, majd az egyik szólista hiányzása miatt beállhatott főénekesnek.

Egy kávézóban ismerkedett meg Sonny Bonóval, vele együtt indult meg a világhírnév felé. Az első közös számuk (I got you Babe) azonnal sláger lett, a páros (akik egy ideig házasságban is éltek egymással) kapott egy saját showműsort, sorra születtek a dalok.

Cher egy idő után szólóban énekelt, bár a számokat továbbra is férje írta. A 70-es évek végén stílus váltott, kezdetben nehezen fogadták el tőle, hogy a folkos soft stílus után csillogó diszkóban utazik.

Cher kipróbálta magát színészként is, nem is akármilyen eredménnyel, a Holdkórosokban nyújtott alakításáért például az Oscar-díjat is megkapta. A zenében újra is újra képes volt megújulni, a 90-es évek vége megint róla szólt (Believe, Strong Enough).

Minden idők egyik legsikeresebb énekesnője, több mint 100 millió albumot adott el világszerte, és a dalnak valószínűleg még koránt sincs vége…