Otthon, emlékekkel.

Elsie Allcock 1918. június 28-án látta meg a napvilágot egy két hálószobás sorházban. Azóta két világháborút, 4 uralkodót és 25 miniszterelnököt élt már túl ebben a házban. Elsie sajnos már megözvegyült, de szerető család veszi körbe: 2 gyermekkel, 6 unokával, 29 dédunokával büszkélkedhet.

’Sosem akartam máshol élni, ez az otthonom, mindent ez a ház jelent nekem.’ – vallja. Nem csoda, hogy még a sötétben is körbe tudná járni.

Fotó: Google Maps

Édesapja, aki szénbányász volt a először 7 sillingért és 6 pennyért bérelte 1902-ben az angliai Hutwaite-ben álló házat. Ide született Elsie, aki a szüleinek ötödik, egyben legfiatalabb gyermeke volt.

Fotó: Ben Lack

A lány 14 éves volt, amikor az édesanyja tüdőgyulladás következtében elhunyt. Elsie 1941-ben férjhez ment, Billel a II. világháború idején kötötték össze az életüket. A házban kezdték meg és ott is folytatták a közös életüket. Elsie az apját is ápolta, 1949-ben azonban őt is elveszítette, így megörökölte a ház bérleti jogát. Az 1960-as években aztán meg is tudták venni az épületet, 250 fontért (kb. 15 ezer Ft). Nem volt ennyi pénzük, ezért kölcsönt vettek fel.

Az első dolguk az volt, hogy kialakítottak egy fürdőszobát a bádogfürdő helyett, de a külső részeken csak nagyon keveset változtattak.

Fotó: Ben Lack

Bill sajnos már 1996-ban elhunyt, de a ház azóta is a nagycsalád fő találkozópontja és Elsie otthona.