Több vitamin, kevesebb fekete.

Új hibrid ital mutatkozik be a tengerentúlon: megszületett a kávé és a gyümölcslé keveréke. A tőzegáfonyás limonádés és tőzegáfonyás kékáfonyás ivóleveket feketével gazdagítják. Az italokat kolumbiai kávéval készítik, és mindegyikük annyi koffeint tartalmaz majd, mint amennyit egy fél csésze eszpresszó. Az egészségesnek szánt innivaló természetesen mentes lesz a hozzáadott cukortól, tartósítóktól és mesterséges színezékektől.

A különösen hangzó házasítás egyébként egészségmegőrző céllal kerül a piacra.

Az amerikaiak ugyanis (de vélhetően ez ránk, magyarokra is igaz) nagyon kevés gyümölcslevet isznak, miközben rengeteg kávét. Az új terméktől azt remélik, hogy segít az arányokat javítani, és így a gyümölcslevek kedvező egészségügyi hatása is érvényesülhet.

Fotó: Ocean Spray

A terméket előállító tőzegáfonya-termesztő cég, az Ocean Spray kifejezett hangsúlyt fektet az újdonságok bevezetésére. Azon dolgoznak, hogy az egészségre gyakorolt kiváló hatásokkal rendelkező tőzegáfonyából minél többféle terméket előállítsanak.

Most már csak az a kérdés, hogy milyen fogadtatása lesz a kávés gyümölcsleveknek. Mert egy dolog, hogy nagyon egészséges, de a fogyasztók ízlése többet fog a sikernél számítani.