Összefogás, tolerancia.

A COVID-19 pandémia alaposan átírta az életünket. A pánik következtében rengetegen vásárolnak ész nélkül, a boltok sok helyen a legveszélyesebb zónák a tömeg miatt. Mindeközben a csapból is az folyik, hogy az idősek maradjanak otthon.

Szerencsés az, akinek a hozzátartozói meg tudják oldani a bevásárlást, netán házhoz tudja rendelni az ételt. Sokan viszont arra kényszerülnek, hogy maguk menjenek boltba. Ilyenkor pedig gyakran feleslegesen fáradnak és vállalják a kockázatot, mivel kifosztott üzleteket, üres polcokat találnak.

Az ausztráliai Woolworths üzlethálózat most egy jó megoldással jelentkezett, amit remélhetőleg többen is át fognak venni.

A legsérülékenyebbek, azaz az idősek és nehezen mozgók részére egy külön órát hirdettek meg, amikor csak ők tartózkodnak a boltban. Reggel 7 és 8 óra között elegendő idejük van bevásárolni, elkerülhetik a tömeget és az árukat is feltöltik a részükre.

A különleges intézkedés már életbe lépett és egy darabig bizonyára életben is marad. Nagyszerű kezdeményezés, hogy így viszonylag biztonságosan szerezhetik be a szeniorok a háztartásban szükséges árucikkeket.

Ezekben a nehéz időkben kiemelt szükség van a toleranciára és az összefogásra. Most mindnyájan azon vagyunk, hogy a legveszélyeztetettebb korosztály túljusson a járványon.

A magyar kormány hivatalos tájékoztató oldala a koronavírusról: